Αποσύρονται από τους καταλόγους της εστίασης ροφήματα και μη αλκοολούχα

Share on:

Την απόσυρση από τους καταλόγους εστιατορίων, καφέ μπαρ κλπ αποφάσισε ομόφωνα η Ομοσπονδία Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων, μετά την επαναφορά του 24% ΦΠΑ στα συγκεκριμένα είδη που προώθησε η Κυβέρνηση.

Με συνέντευξή του στην Valuenews.gr, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς επιβεβαίωσε το γεγονός και αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα των επαγγελματιών της εστίασης.

Ειδικότερα:

“Η εστίαση είναι ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί ιδιαίτερα, τόσο την προηγούμενη 10ετία όσο και τα τελευταία 2 χρόνια της πανδημίας. Την ίδια ώρα έπρεπε να διαχειριστούμε και την ενεργειακή κρίση, όπως και την αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες. Έχει ήδη επιβαρυνθεί η εστίαση με το λειτουργικό κόστος κατά 41%, κάτι που δεν έχει μεταφέρει στην κατανάλωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κάτω του 10% ή στο 10% είναι η μεταφορά στην κατανάλωση. Αυτή τη στιγμή ετοιμαζόμαστε για ανατιμήσεις, είναι βέβαιο.

Μόλις πριν λίγο τελείωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων, όπου η απόφαση που έβγαλε υπό την πίεση μάλιστα 60 πρωτοβάθμιων ενώσεων μας, είναι πως από 01/01/2024 αποσύρουμε από τους καταλόγους τα μη αλκοολούχα ποτά και ροφήματα.”

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE