Ντόρτμουντ – Παρί Σ.Ζ. 1-0 | Προβάδισμα για τον τελικό του Champions League (vid)

Share on:

Η Ντόρτμουντ επικράτησε με 1-0 της Παρί στον πρώτο ημιτελικό του Champions League και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Γουέμπλεϊ – Ο Φίλκρουγκ ο «χρυσός» σκόρερ για τους Βεστφαλούς
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο τελικό του Champions League έκανε η Ντόρτμουντ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». Οι Βεστφαλοί ήταν πιο πειστικοί και επικράτησαν με 1-0 χάρις στο γκολ του Φίλκρουγκ, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να μην βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα αν και δημιούργησε αρκετές στιγμές. Όλα θα κριθούν την ερχόμενη Τρίτη (7/5), και στον επαναληπτικό του «Παρκ ντε Πρενς».

Το ματς ξεκίνησε με την Παρί Σεν Ζερμέν να έχει την κατοχή της μπάλας και την Ντόρτμουντ να χτυπάει στην κόντρα επίθεση. Οι Βεστφαλοί απείλησαν πρώτοι στο 14’ όταν ο Μπραντ βρήκε τον Σάμπιτζερ μέσα στην περιοχή, το πλασέ του οποίου εξουδετέρωσε ο Ντοναρούμα. Οι φιλοξενούμενοι παρ’ ότι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν πατούσαν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή και μόνο το σουτ του Ντεμπελέ στο 17’, που πέρασε άουτ, ανησύχησε τον Κόμπελ.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα «πάγωσε» με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν τους κατάλληλους χώρους. Στην επόμενη καλή στιγμή οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Στο 36’ ο Σλότεμπεργκ έκανε την κάθετη, ο Φίλκρουγκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Παριζιάνων και με ωραίο κατέβασμα και πλασέ νίκησε τον Ντοναρούμα για το 1-0. Η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς έχασε ακόμα μία καλή στιγμή πριν το ημίχρονο, όμως το δυνατό βολέ του Σάμπιτζερ, στο 44’ απέκρουσε με δυσκολία ο Ντοναρούμα.

Η Παρί στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυνατά με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ και δημιούργησε μέσα σε ένα δεκάλεπτο αρκετές ευκαιρίες. Στο 48’ ο Κόμπελ μπλόκαρε το αδύναμο πλασέ του Μπαρκολά, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι Παριζιάνοι «άγγιξαν» το γκολ με δύο δοκάρια στην ίδια φάση. Αρχικά ο Εμπαπέ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Χακίμι. Στο 54’ ο Κόμπελ σταμάτησε το σουτ του Εμπαπέ, βάζοντας τέλος σε αυτή την μίνι «πολιορκία» των Γάλλων.

Στην συνέχεια η Ντόρτμουντ έκανε αισθητή την παρουσία της απειλώντας δύο φορές με τον Φίλκρουγκ σε διάστημα έξι λεπτών. Στο 60’ ο Γερμανός επιθετικός αστόχησε με πλασέ από την μικρή περιοχή, ενώ έξι λεπτά αργότερα η κεφαλιά του ίδιου πέρασε λίγο άουτ.

Αργότερα ήταν η σειρά του Ντεμπελέ να απωλέσει δύο ευκαιρίες για την ισοφάριση. Αρχικά στο 72΄ο Κόμπελ απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Γάλλου επιθετικού, ενώ 8 λεπτά αργότερα ο ίδιος αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά το γύρισμα του Χακίμι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο αμφότερες οι ομάδες έχασαν από μία ευκαιρία. Στο 84′ ο Μπραντ μπήκε στην μεγάλη περιοχή, όμως την τελευταία στιγμή ο Μαρκίνιος έκανε την προβολή και τον έκοψε πριν πλασάρει, ενώ τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ρουίθ πέρασε λίγο άουτ, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.

Nτόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον (88’ Βολφ), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Σάμπιτζερ, Τσαν, Σάντσο, Μπραντ (88’ Ενμετσά), Αντεγέμι (83’ Ρόις), Φίλκρουγκ (90+1′ Μουκοκό)

Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Μέντες, Ερναντές (42’ Μπεράλντο), Μαρκίνιος, Χακίμι, Βιτίνια, Ρουίθ, Ζαϊρ-Εμερί, Μπαρκολά (65’ Κολό-Μουανί), Ντεμπελέ, Εμπαπέ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE