Ουρές χιλιομέτρων στο Κτηματολόγιο | Απίστευτη αναμονή

Share on:

Ουρές και σήμερα στην οδό Αριστοτέλους -αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με χθες- από πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν από την κτηματολογική υπηρεσία.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε περιπτώσεις ατόμων που έφεραν την καρέκλα τους για να περιμένουν καθήμενοι στο πεζοδρόμιο προκειμένου να πάρουν έναν αριθμό προτεραιότητας για να εξυπηρετηθούν. Ακόμα υπήρχε διπλή σειρά αυτοκινήτων στον δρόμο με αρκετούς να περιμένουν μέσα στο αυτοκίνητό από αργά ενώ άλλοι βρίσκονται μέσα σε πολυκατοικίες.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Στάμου συνομίλησε με πολίτη που καθόταν σε καρέκλα από τα μεσάνυχτα και είχε αριθμό προτεραιότητας 35. Όπως τόνισε «ήρθα από τις 00:10 το βράδυ με καφεδάκι, τσιγαράκι. Μια χαρά…». Ερωτηθείς για την πολύωρη αναμονή και αν αγχώθηκε σε σχέση με τις χθεσινές εικόνες είπε ότι δεν τον νοιάζει και τόνισε «εγώ ήρθα να πιω το καφεδάκι μου να περιμένω… αν προλάβω πρόλαβα, αν δεν προλάβω την επόμενη φορά».

Για το θέμα υπήρξε ανακοίνωση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην οποία αναφέρεται ότι από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων μέσα από το ktimatologio.gov.gr ενώ σήμερα υπάρχει και σχετική πινακίδα στον χώρο που ενημερώνει ότι οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.

Επίσης, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει η ψηφιακή πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά στο κινητό τους και «δεν θα υπάρχει λόγος να περιμένουν στην ουρά ενώ δεν θα αναγνωρίζονται χαρτάκια που πουλάνε κάποιοι επιτήδειοι».

ertnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE