Τεράστιες ουρές σε κέντρα υγείας και φαρμακεία για rapid test

Share on:

Ο απίστευτος συνωστισμός που σημειώνεται έξω από κέντρα υγείας, φαρμακεία και διαγνωστικά κέντρα εξαιτίας της διασποράς τους κορονοϊού που έχει προκαλέσει η νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον ίσως φέρει αλλαγή και στις τιμές των pcr tests, η οποία είναι αυτή τη στιγμή στα 60 ευρώ. Τιμή που βαραίνει τον ήδη λαβωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε σήμερα μιλώντας στον Ant1 ο υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης. «Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο pcr test έχουν «κλειδώσει» στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα», σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας πως σήμερα κιόλας θα αρχίσει η συζήτηση.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα σε λίγες ημέρες όσο αυξάνεται η κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον, είπε ότι «πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου χρόνου και πολλοί εργαζόμενοι, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια στις δουλειές τους, μετέβησαν από πολύ νωρίς το πρωί σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία και κέντρα υγείας για να κάνουν rapid test ή pcr. Όπως ήταν φυσικό η αναμονή ήταν μεγάλη, με τις ουρές να σχηματίζονται από τις 5 το πρωί.

Μεγάλες ουρές σημειώνονται έξω από το κέντρο υγείας της Λ. Αλεξάνδρας, όπου πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test, μιας και από την αρχή της πανδημίας το κόστος για τον διαγνωστικό έλεγχο παραμένει υψηλό.

Ο ίδιος πανικός σημειώθηκε και έξω από μεγάλα φαρμακεία, καθώς αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που ενημέρωσαν τους εργαζόμενους τους ότι για να γυρίσουν στις δουλείες τους θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test.

Πηγή :newsbomb


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE