Αποκλειστικό | Η συμφωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA,  Τσέφεριν | Επαγγελματική η διαιτησία, φεύγει από την ΕΠΟ!

Share on:

Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, δημιουργείται νέο σκηνικό στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο αφορά στην διαιτησία.

Μέχρι τέλους του χρόνου θα έχει γίνει επαγγελματική μέχρι τέλους τους έτους και από την ΕΠΟ, θα περάσει στα χέρια της Super League1 με τον Άγγλο Ρίτσαρντς, πρώην επικεφαλής της Premier League να αναλαμβάνει το όλο project και αρχιδιαιτητή τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ!

Ο σημερινός αρχιδιαιτητής Στέφεν Μπένετ, που όρισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, θα είναι ο υπεύθυνος για το εραιστεχνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον «επιτελικό» Υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη υποδέχτηκαν στο Μαξίμου την ηγεσία της ευρωπαϊκή ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (UEFA), τον πρόεδρο Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον εκτελεστικό γραμματέα Θόδωρο Θεοδωρίδη, με κύριο θέμα συζήτησης την επαγγελματική διαιτησία στην Super League 1 και μετά όλα τα άλλα, όπως η υποχρεωτικότητα της εγγραφής κάθε σωματείου στο μητρώο της ΓΓΑ κλπ.

Στην συνάντηση θεσμικά πρώτο ρόλο και λόγο έπρεπε να έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος. Ούτε καν προσεκλήθη από το Μαξίμου, ούτε καν αντέδρασαν Τσέφεριν και Θεοδωρίδης που δεν προσκλήθηκε ο Μπαλτάκος. Η «Political» τραβάει την… κουρτίνα και αποκαλύπτει το «παιχνίδι» που παίζεται με την διαιτησία.

Θεσμικά και με βάση το καταστατικό των UEFA/FIFA, η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ, κατά το λεγόμενο «αυτοδιοίκητο». Τόσα χρόνια που ανήκε στην ΕΠΟ η διαιτησία βρισκόταν πάντα υπό την ηγεμονία πότε του ενός και πότε άλλων «μεγάλων».

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, UEFA/FIFA έθεσαν υπό επιτροπεία την διαιτησία τα τελευταία χρόνια, τοποθετώντας ξένους αρχιδιαιτητές, πρώτα τον Πορτογάλο Περέιρα και μετέπειτα τον Άγγλο Κλάτενμπεργκ.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος, που εξελέγη με την στήριξη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και την ψήφο των ποδοσφαιρικών ενώσεων της χώρας που… στηρίζονται από τις δυο ΠΑΕ, αιφνιδίασε την Super League 1 και τοποθέτησε αρχιδιαιτητή τον Άγγλο Στέφεν Μπένετ, ενώ οι 11 στις 14 ΠΑΕ ήθελαν τον Κλάτενμπεργκ. Δεν τον ψήφισαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Βόλος.

Κυβέρνηση και ΕΠΟ συμφωνούν ότι η διαιτησία θα πρέπει να είναι επαγγελματική. Πού, ωστόσο, θα ανήκει; Θα είναι ανεξάρτητος φορέας, που δεν προβλέπεται από κανένα καταστατικό; Θα είναι υπό την ΕΠΟ, όπως προβλέπει το καταστατικό με τις γνωστές παθογένειες χρόνων και χρόνων ή θα λειτουργεί παρά την Super League 1 της οποίας πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης;

Κι εδώ αρχίζει η εμπλοκή της κυβέρνησης, που ως φαίνεται, έχει την στήριξη της UEFA. Η κυβέρνηση νομοθέτησε υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας την 1 η Ιουνίου, αλλά το πρωτάθλημα άρχισε και στην πράξη, ο νόμος ακυρώθηκε.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μπένετ, που είναι απορίας άξιον πως δέχτηκε την θέση όταν οι 11 στις 14 ΠΑΕ δεν τον θέλουν, επιλέγει αυτός τους διαιτητές. Αυτά ακριβώς συζητήθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο και σύμφωνα με πληροφορίες, το σημερινό καθεστώς θα πάψει να υφίσταται, μπορεί και με άλλο νόμο, συμπληρωματικό του υπάρχοντος.

Ένα είναι το σίγουρο: ότι οι δυο υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου, γνωρίζουν άριστα το προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κυρίως, όμως, το παρασκήνιο, που οδήγησε την χώρα στα τάρταρα των ευρωπαϊκών κυπέλλων…

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE