Αϋφαντής | Ο Κατρούγκαλος ικέτευε τον Τσαβούσογλου να μην γίνει επεισόδιο

Share on:

Σε καταγγελίες που θα συζητηθούν, σχετικά με την εξωτερική πολιτική επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, προέβη ο πρέσβης επί τιμή Γεώργιος Αϋφαντής.

Αποκαλύπτοντας παρασκήνια από εκείνη την εποχή, ο κ. Αϋφαντής – ο οποίος έχει διατελέσει και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα από το 2012 έως το 2014 – ανακάλεσε ένα συμβάν από το 2019, επί υπουργίας Εξωτερικών του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Όπως είπε, μιλώντας στο Κρήτη TV, ο κ. Κατρούγκαλος ικέτευε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για μια συνάντηση, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δε θα γινόταν κάποιο επεισόδιο στη «βάρδια» του μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 (καθώς τότε υπολόγιζε να κάνει εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τον θυμάμαι τον κύριο Κατρούγκαλο, όταν ήμουνα πρέσβης το 2019 στην Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ελσίνκι – η Φινλανδία είχε την προεδρία και είχε έρθει και ο κύριος Τσαβούσογλου – να τον ικετεύει για μία συνάντηση. Να τον ικετεύει και να του λέει ο άλλος “να καθίσουμε σε έναν καναπέ να τα πούμε βρε παιδί μου”», είπε ο κ. Αϋφαντής.

«Τελικά, ο κ. Τσαβούσογλου του είπε “άλλη ώρα δεν μπορώ, 10 η ώρα το βράδυ”. Δέκα η ώρα το βράδυ ήμαστε εκεί. Μείνανε μισή ώρα μέσα και όταν βγήκε αναφώνησε ανακουφισμένος “Εντάξει, δε θα γίνει τίποτα μέχρι τον Σεπτέμβριο”. Λοιπόν, και πετάχτηκε ένας συνεργάτης του και του λέει “Μούφα κύριε υπουργέ, μούφα”. Εκφράστηκε έτσι το παιδί αυτό, το νέο», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος εκ νέου στις δηλώσεις του, στον Σκάι, ο κ. Αϋφαντής είπε πως δεν παίρνει πίσω τις δηλώσεις του: «Πιο εύκολα παίρνεις κόκκαλο από σκύλο, παρά να ανακαλέσω δήλωσή μου. Γιατί σκέφτομαι πριν μιλήσω».

«Η τότε ελληνική κυβέρνηση ήθελε να εξαγοράσει χρόνο μέχρι τις εκλογές. Και είχε αυτή την ταπεινωτική πλευρά, να ικετεύει τον κ. Τσαβούσογλου να μας διαβεβαιώσει – με όση αξία είχε αυτό – ότι δε θα γίνει τίποτα μέχρι τις εκλογές. Αυτή ήταν η αίσθησή μου», είπε.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE