Champions League | Παρί Σεν Ζερμέν 0-1 | με τύχη βουνό στον τελικό | Έξι δοκάρια οι Γάλλοι

Share on:

Η Ντόρτμουντ είχε όλη την τύχη με το μέρος και στη ρεβάνς, η Παρί Σεν Ζερμέν είχε 4 δοκάρια (6 στα δύο ματς) και οι Γερμανοί νίκησαν και στο Parc des Princes (0-1) και πήραν την πρόκριση στον τελικό του Champions League και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν, που αγωνίζονται αύριο (8/5, 22:00) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Είναι από τις μετρημένες φορές που μπορεί κάποιος να πει με ασφάλεια ότι δεν πέρασε η καλύτερη ομάδα. Η Παρί Σεν Ζερμέν ηττήθηκε και στον επαναληπτικό ημιτελικό από την Ντόρτμουντ, η οποία με σύμμαχο την τύχη πέρασε στον πρώτο τελικό Champions League από το 2013 και περιμένει να δει αν όπως και τότε, θα έχει αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Χούμελς πέτυχε το γκολ (50′) των Βεστφαλών που «κλείδωσε» την σπουδαία πρόκριση στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» μετά από κόρνερ του Τζούλιαν Μπραντ.

Το ματς ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε στο Παρίσι. Η Παρί είχε την κατοχή, προσπαθούσε με συνεργασίες να μπει στην περιοχή των Γερμανών χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Από την Άλλη η ομάδα του Τέρζιτς με αντεπιθέσεις -κυρίως- προσπαθούσε να απειλήσει την άμυνα της Παρί, με κύριο εκφραστή τον Σάντσο, που κουβαλούσε ο ίδιος την μπάλα για αρκετά μέτρα. Αυτή ήταν και η εικόνα των δύο ομάδων σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 0-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο 50ο λεπτό η Ντόρτμουντ πήρε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης με τον Χούμελς. Ο Γερμανός αμυντικός, πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Παρί και έκανε το 1-0 για τους Βεστφαλούς.

Ο Εμπαπέ και ο Βιτίνια έστειλαν την μπάλα από μία φορά στο οριζόντιο δοκάρι, με την Παρί να έχει έξι (!) συνολικά στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρουν το γκολ που θα τους ξαναβάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η Παρί πολιόρκησε την περιοχή των Γερμανών χωρίς αποτέλεσμα και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει την Ντόρτμουντ να πανηγυρίζει την πρόκριση σε τελικό Champions League έντεκα χρόνια μετά.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Μέντες, Ζαΐρ-Εμερί (76′ Λι), Βιτίνια, Ρουίθ (64′ Ασένσιο), Ντεμπελέ, Ράμος (63′ Μπαρκολά), Εμπαπέ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Ζάμπιτσερ, Τζαν, Σάντσο (67′ Ζίλε), Μπραντ (85′ Νμέτσα), Αντεγέμι (56′ Ρόις), Φίλκρουγκ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE