Σκέρτσος | Tο Σουδάν πρώτο θέμα στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Share on:

«Στόχος μας, όπως επανειλλημένα έχει πει ο πρωθυπουργός, είναι η σύγκριση και όχι η σύγκρουση. Η διεξαγωγή ενός πολιτισμένου προεκλογικού διαλόγου, χωρίς τοξικότητα», δήλωσε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο υπουργός Επικρατείας και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

«Με εντολή του Πρωθυπουργού εστάλησαν χθες δυό αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας στην Αίγυπτο πορκειμένου να συμμετάσχουν στην επιχείτηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν. (…) Ως πρώτο θέμα θα τεθεί σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Yποθέσεων με δική μας παρέμβαση. Ευχαριστούμε τους εταίρους και τις σύμμαχες χώρες για τη βοήθεια. (…) Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού από τη φλεγόμενη χώρα».

Το 2022, σύμφωνα με τη Eurostat, η χώρα κατάφερε να καταγράψει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 0,1%. Η επίδοση αυτή είναι αποτέλεσμα της διπλάσιας του ευρωπαϊκού μέσου όρου ανάπτυξης της οικονομίας που έφερε πρόσθετα έσοδα στα δημόσια ταμεία, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη δημοσιονομική βελτίωση στην Ευρώπη, μετά την πανδημία, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος.

«Επί θητείας μας το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 29 δισ. ευρώ από το 2018 και το δημόσιο χρέος μειώθηκε κατά 35 μονάδες, περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήταν από τα πιο γεναιόδωρα στην Ευρώπη. Τα καλά αποτελέσματα που πετύχαμε όλοι μαζί, οδήγησαν τον οίκο Standard & Poors’s να αναβαθμίσει την Παρασκευή σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που απέχει πλέον μόλις ένα σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα. Αυτός είναι και ο εθνικός μετεκλογικός στόχος για τον οποίο εργαζόμαστε από την πρώτη μέρα εκλογής μας και σημαίνει φθηνότερο δανεισμό για την ελληνική οικονομία, για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα νοικοκυριά μας».

Τα «πυρά» του έστρεψε προς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο κ. Σκέρτσος, λέγοντας: «Χρειάζεται πολύ θράσος ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μας εγκαλεί για την επενδυτική βαθμίδα. Το ποιος εργάζεται για τη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας και το ποιος εγκλώβισε τη χώρα στη ύφεση και την υπερφορολόγηση το διάστημα 2015 – 2019 ειδικά για τη μεσαία τάξη είναι γνωστό».

Ο υπουργός Επικρατείας και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε ακόμη στην έναρξη του πορογράμματος «Κάλυψη» για τη δωρεά στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο. Στο πρόγραμμα έχουν δηλώσει συμμετοχή 46 Δήμοι. Επίσης, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για το βασική δράση του προγράμματος «Σπίτι μου».

Πηγή : ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE