Πάσχα στην Αθήνα | Η ακρίβεια «φρέναρε» την έξοδο εκδρομέων

Share on:

Η αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές του Πάσχα έχει ήδη ξεκινήσει. Μπορεί η «έξοδος» των εκδρομέων να είναι μεγάλη ωστόσο αρκετοί είναι και εκείνοι που θα παραμείνουν στην Αθήνα καθώς το υψηλό κόστος λόγω της ακρίβειας δεν τους επιτρέπει να αποδράσουν έστω και για λίγες ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι περιοχές της επαρχίας και κυρίως τα νησιά ανήκουν στους τοπ προορισμούς για τις πασχαλινές ημέρες το budget των διακοπών είναι απαγορευτικό. Τα εισιτήρια ακτοπλοϊκά και αεροπορικά, τα καύσιμα, η διαμονή και η διατροφή σε συνδυασμό με τα τρέχοντα έξοδα των πολιτών καθιστούν αδύνατο στον κόσμο να ταξιδέψει.

«Δυστυχώς φέτος το Πάσχα θα μείνω στην Αθήνα. Το κόστος για να πάω έστω και σε έναν κοντινό προορισμό είναι μεγάλο, πόσο μάλλον το να ταξιδέψω σε κάποιο νησί, είναι απαγορευτικό για εμένα. Είμαι από τους ατυχούς γιατί δεν έχω κάποιο χωριό, οπότε αναγκάστηκα μαζί με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου θα μείνουμε στην Αθήνα», αναφέρει ο κ. Γιώργος στο Dnews.

Ακριβή έξοδος

Η τιμή του λίτρου της αμόλυβδης ανέρχεται σε επίπεδα άνω των 2 ευρώ ενώ τα διόδια έχουν ανατιμηθεί κατά 7,65% από τις αρχές του έτους. Συγκεκριμένα, στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, με βάση τις νέες τιμές, το ταξίδι Πάτρα – Αθήνα για ένα Ι.Χ. Στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης, το ταξίδι Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα για ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο διαμορφώνεται στα 10,80 ευρώ (από τα 10,05 ευρώ). Το ταξίδι από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη κοστίζει 33,55 ευρώ για τα διόδια, ήτοι 67,10 ευρώ μετ επιστροφής.

«Δεν σκοπεύω να πάω πουθενά το Πάσχα γιατί πρέπει να καλύψω τις τρέχουσες υποχρεώσεις», σημειώνει από την πλευρά του ο κ. Σπήλιος και συνεχίζει: «Το δώρο, μπήκε χθες και σήμερα έχει εξαφανισθεί καθώς πλήρωσα τους περισσότερους λογαριασμούς που είχαν μείνει πίσω. Θα μείνουμε στην Αθήνα και θα περάσουμε τις γιορτές εδώ».

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενο ρεπορτάζ που παρουσίασε το Dnews ένα ζευγάρι που θα επιλέξει να περάσει τις γιορτινές ημέρες σε νησί το συνολικό κόστος ξεπερνά τα 2000 ευρώ. Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τις οικογένειες καθώς οι τιμές είναι απαγορεύτηκες και τα ποσά διπλασιάζονται.

Για παράδειγμα το τριήμερο στον Πάρο θα στοιχίσει 129 ευρώ το άτομο και 231,90 ευρώ το όχημα. Η διαμονή για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 300 ευρώ, τιμή που βρίσκεται αυτή την στιγμή σε προσφορά και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 1000 ευρώ. Για τη διατροφή ένα άτομο θα χρειαστεί να διαθέσει τουλάχιστον 100 ευρώ την ημέρα.

Η κα. Κάτια μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών δηλώνει με την σειρά της στο Dnews.

«Είναι αδιανόητο να φύγω καθώς μένω μόνη μου με τα δύο μου παιδιά. Έχω οικογένεια στην επαρχία αλλά δεν μπορώ να πάω γιατί τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Οπότε θα κάνουμε κάτι στην πρωτεύουσα. Βλέπω ότι παρουσιάζεται μία κατάσταση όπου όλοι φεύγουμε. Αυτό είναι η μισή αλήθεια γιατί υπάρχει κόσμος όπως και εγώ και δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τα βασικά για το πασχαλινό τραπέζι».

Πηγή: dnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE