Αυγενάκης | Μεγάλη εκλογική μεταρρύθμιση η επιστολική ψήφος

Share on:

Μια πολύ μεγάλη εκλογική μεταρρύθμιση που αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της αποχής χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ηρακλείου, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι η επιστολική ψήφος εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών κρατών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους αλλά ζουν στο εξωτερικό να μετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, χωρίς ταλαιπωρία.

«Κάθε απόδημος που θα είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους θα ψηφίζει χωρίς να πρέπει να ταξιδεύει, ενώ οι συμπολίτες μας εντός Ελλάδας, για τους οποίους η φυσική παρουσία δεν ήταν σε πάρα πολλές περιπτώσεις εύκολη πλέον θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία» δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία απαντάει στο μεγάλο πρόβλημα της αποχής και στην αδράνεια των πολιτών».

Σημείωσε επίσης ότι «κάποιοι συνωμοσιολόγοι θα υπάρξουν», ωστόσο ζήτησε από όλους να «αφήσουμε στην άκρη το σκοτάδι και να πάμε στο φως».

«Είμαι βέβαιος ότι η πλειονότητα των σοβαρών κομμάτων, ακόμη και αυτά που έχουν διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση από εμάς, θεωρώ ότι θα στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία» κατέληξε.

amna.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE