Δριμεία επίθεση Τσίπρα στον Πρωθυπουργό για τις υποκλοπές

Share on:

Δριμεία επίθεση επί του προσωπικού στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην ΕΥΠ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «δειλία»: «Η δειλία και το θράσος είναι βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι για πέντε εβδομάδες «ο κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε από αλλεπάλληλες ερωτήσεις αποδεικνύοντας την ενοχή του και τη δειλία του».

«Έχετε εδώ μια αξιοθρήνητη παρουσία. Αυτό που σας βαραίνει περισσότερο είναι ότι ακόμα κ σημαίνοντα στελέχη, όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής, σας λένε ευθέως ότι η επίκληση του απορρήτου ζημιώνει την αήθεια, τη δημοκρατία, αλλά και την ίδια την παράταξή σας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την ομιλία του, επιμένοντας ότι η ΕΥΠ πέρασε στον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου μετά τις εκλογές του 2019: «Ποιος αποφάσισε με το που ανάλαβε τη διακυβέρνηση και να αναλάβει την ευθύνη της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο; Βάλατε έναν άνθρωπο που δεν πληρούσε τα προβλεπόμενα από τον νόμο προσόντα; Ποιος το έκανε αυτό; Ποιος έσπευσε να αλλάξει τον νόμο για να βάλει τον κολλητό του άνθρωπο σ αυτή τη θέση;»

«Ποιος έφερε διάταξη που απαγόρευε στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει όσους παρακολουθούνταν;», είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για «στελέχη που απειλούσαν ευθέως με 10ετη ποινή φυλάκισης όσους δεν τηρήσουν το απόρρητο».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE