Επικοινωνία Νετανιάχου Πούτιν | Διαφωνία για την Χαμάς

Share on:

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τού τηλεφώνησε την ώρα που συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.

Η συνομιλία, που έγινε με πρωτοβουλία του Ρώσου πρόεδρου, ως φαίνεται εξελίχθηκε σε διάλογο κωφών, με κάθε πλευρά να απαγγέλει τον μονόλογό της χωρίς να δίνει απαντήσεις στην άλλη.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού είπε ότι επέκρινε την πρόσφατη στάση της Ρωσίας έναντι του Ισραήλ σε διάφορα διεθνή φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τη διαφαινόμενη ενίσχυση των σχέσεων με το Ιράν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αρνείται σταθερά να χαρακτηρίσει την Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση δέχθηκε πρόσφατα στη Μόσχα αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής τον Μούσα Αμπού Μαρζούκ, επέπληξε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τον μεγάλο αριθμό αμάχων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στη Γάζα και το ανεπαρκές μέγεθος της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε μια σπάνια στιγμή διαλόγου ο Μπ. Νετανιάχου ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να ασκήσει πίεση στον διεθνή Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς και ευχαρίστησε για τη βοήθεια που δόθηκε για την απελευθέρωση του Ισραηλινού ομήρου  με διπλή υπηκοότητα -ρωσική και ισραηλινή.

Αυτή ήταν η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Rador.ro


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE