Μητσοτάκης | Ξεκινούν έρευνες νότια της Κρήτης για φυσικό αέριο

Share on:

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών στόχων με κοιτάσματα φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε σε σχετικό ερώτημα: «Είμαστε σε θέση να σας πω ότι σεισμικές έρευνες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν άμεσα.

Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil», είπε κι εξήγησε

: «Η χώρα μας -όπως έχω πει πολλές φορές- ασχέτως της προσήλωσης στην οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Επομένως, αυτές οι έρευνες θα ξεκινήσουν από την ExxonMobil τις επόμενες μέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης στόχος είναι η λήψη απόφασης γεώτρησης εντός του 2024 και διενέργεια της πρώτης ερευνητικής γεώτρησης μέσα στο 2025.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE