ΣΥΡΙΖΑ | Στις 12 Μαρτίου ξεκινά η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές

Share on:

Ο πολιτικός και οργανωτικός σχεδιασμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δρόμο για τις ευρωεκλογές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου υπό τη νέα του μορφή και με διευρυμένη σύνθεση, αφού συμμετείχε η Όλγα Γεροβασίλη. Την Κυριακή (3/3), ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης ευχήθηκε «καλή αρχή» στη νέα εκπρόσωπο Τύπου Βούλα Κεχαγιά και κήρυξε την έναρξη ενός «νέου κύκλου διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ», που – όπως είπε – αγκαλιάζει όλο τον προοδευτικό κόσμο.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου:

  • Το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεδριάζει αρκετά συχνά και θα έχει την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού. Η νέα συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη το ερχόμενο Σάββατο.
  • Τρίτη, 12 Μαρτίου ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος για την ευρωεκλογές, ενώ εκπέμπεται μήνυμα για μάχη των ευρωεκλογών συντεταγμένα. Κατά πάσα πιθανότητα η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος θα γίνει σε μεγάλη εκδήλωση.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μεγάλη έμφαση στη μάχη κατά του  κυβερνητικού νομοσχεδίου για μη κρατικά πανεπιστήμια,  ιδιωτικών ΑΕΙ, αυτή την εβδομάδα. «Με πολύ συντεταγμένο τρόπο», όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη στη Βουλή, με ανάδειξη και θετικών προτάσεων για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου. 
  • Το κύριο βάρος αυτή την εβδομάδα θα δοθεί στα θέματα της Παιδείας και ενδεχομένως θα υπάρξουν θετικές αντιπροτάσεις για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου.
  • Δεν υποτιμάται η τραγωδία των Τεμπών. Να αναζητηθεί η αλήθεια, να γίνει έρευνα σε βάθος, να δώσει απαντήσεις το Μαξίμου και σχετικά με το ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα, βρίσκονται στο επίκεντρο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα και ανάλογα με τις εξελίξεις που προκύπτουν και τις αποκαλύψεις θα υπάρξουν και ενδεχόμενες αντιδράσεις. 
  • Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί με ενδιαφέρον το θέμα της επιστολικής ψήφου σε σχέση με τις καταγγελίες ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έκανε χρήση των προσωπικών στοιχείων ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού. 
    «Θεωρούμε ότι η κ. Κεραμέως οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις με ποιον τρόπο διέρρευσαν τα στοιχεία από το υπουργείο της προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις η κυρία Ασημακοπούλου, αλλά και η κυβέρνηση και η Κεραμέως», αναφέρεται με επισήμανση ότι «όσο δεν απαντά σημαίνει ότι γνώριζε κι αν δεν γνώριζε να απαντήσει ποιος διέρρευσε τα στοιχεία».
  • Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν εκλογές για τις νομαρχιακές και συντονιστικά, προσθέτουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE