Προολυμπιακό | Χωρίς τον Γιάννη, καμία τύχη | Σλοβενία και Κροατία οι αντίπαλοι της εθνικής

Share on:

«Ζόρικος» και ανηφορικός θα είναι ο δρόμος για την Ελλάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά (2-7 Ιουλίου): Η «γαλανόλευκη» θα παίξει για ένα εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την πανίσχυρη Σλοβενία, τη δυνατή Κροατία και την επικίνδυνη Δομινικανή Δημοκρατία.

Κάθε άλλο παρά ευνοϊκή ήταν για την Ελλάδα η κλήρωση των Προολυμπιακών Τουρνουά (2-7 Ιουλίου). Η «γαλανόλευκη» θα βρει στον δρόμο της μεταξύ άλλων το «θηρίο» της Σλοβενίας, την πάντα δυνατή Κροατία, αλλά και την επικίνδυνη Δομινικανή Δημοκρατία.

Έτσι, είναι πιθανό να έχουμε στο ΣΕΦ… παρέλαση από NBAers, αφού ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο ηγέτης των Σλοβένων, ενώ ο Καρλ Άντονι Τάουνς ανήκει στο δυναμικό της Δομινικανής Δημοκρατίας. Φυσικά, και οι Κροάτες έχουν… ποιότητα από τον «μαγικό κόσμο», με παίκτες όπως οι Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ντάριο Σάριτς, Ίβιτσα Ζούμπατς και Λούκα Σάμανιτς.

Για την ακρίβεια, η «επίσημη αγαπημένη» θα αγωνιστεί στο Group B με Αίγυπτο και Δομινικανή Δημοκρατία και όλα δείχνουν πως στη συνέχεια θα βρει σε νοκ – άουτ παιχνίδια τις «παρέες» του Ντόντσιτς και του Μάριο Χεζόνια.

Κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά απαρτίζεται από έξι ομάδες, που έχουν χωριστεί σε δύο Group των τριών. Οι πρώτοι δύο από κάθε Group προκρίνονται στα νοκ – άουτ (ημιτελικοί και τελικός). Ως γνωστόν, μόνο μία από κάθε τουρνουά, δηλαδή αυτή που θα το κερδίσει, θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά τα τέσσερα τουρνουά:

Ισπανία – Βαλένθια

Group A: Λίβανος, Ανγκόλα, Ισπανία.

Group B: Φινλανδία, Πολωνία, Μπαχάμες.

Λετονία – Ρίγα

Group A: Γεωργία, Φιλιππίνες, Λετονία.

Group B: Βραζιλία, Καμερούν, Μαυροβούνιο.

Ελλάδα – Πειραιάς

Group A: Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία, Κροατία.

Group B: Αίγυπτος, Ελλάδα, Δομινικανή Δημοκρατία.

Πουέρτο Ρίκο – Σαν Χουάν

Group A: Μεξικό, Ακτή Ελεφανταστού, Λιθουανία.

Group B: Ιταλία, Μπαχρέιν, Πουέρτο Ρίκο.

Από εκεί και πέρα, θυμίζουμε πως οι 8 ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί ήδη είναι οι: Γαλλία (οικοδέσποινα), Γερμανία, Σερβία (Ευρώπη), ΗΠΑ, Καναδάς (Αμερική), Ιαπωνία (Ασία), Νότιο Σουδάν (Αφρική), Αυστραλία (Ωκεανία).

Μετά το φινάλε των Προολυμπιακών Τουρνουά οι 12 ομάδες θα δώσουν… ραντεβού στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 (27 Ιουλίου – 11 Αυγούστου). Η πρώτη φάση θα διεξαχθεί στη Λιλ και τα τελικά θα γίνουν στο Παρίσι.

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE