Παναθηναϊκός – ΑΕΚ απόψε | Ιταλός ο διαιτητής | Αν χάσει η ΑΕΚ, πρόβλημα…

Share on:

Η μεγαλύτερη ώρα για το πρώτο Αθηναϊκό ντέρμπι της φετινής σεζόν είναι τώρα! Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 21:00 στην αναμέτρηση που ρίχνει αυλαία στην 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τις δυο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά την περσινή, εντυπωσιακή, μονομαχία τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η οποία κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική και τα οφέλη της τα παρατηρούμε, ακόμη και φέτος, με την πολύ εικόνα που παρουσιάζουν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προέρχεται από την πολύ μεγάλη νίκη με 2-0 απέναντι στη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, σε ένα παιχνίδι που το «τριφύλλι» ήταν κυρίαρχο, έλεγξε τον ρυθμό, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ευτύχησε να δει τους δυο φορ του, Φώτη Ιωαννίδη και Αντράζ Σπόραρ να βρίσκουν δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο, δείχνοντας ότι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν αρκέστηκε με την παρουσία του σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αλλά θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση που θα τον εκτοξεύσει σε όλους τους τομείς.

Ωστόσο, βασικός στόχος των «πράσινων» τη φετινή σεζόν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και άπαντες γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι του αποψινού ντέρμπι μέχρι στιγμής μετρούν το απόλυτο των νικών στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει και με νίκη θα αυξήσουν τη διαφορά στους επτά βαθμούς από τους «κιτρινόμαυρους», ενώ θα μειώσουν στον έναν από τον Ολυμπιακό, έχοντας παράλληλα και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στα αγωνιστικά, ο Σέρβος τεχνικός δεν φαίνεται ότι θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, με τον Χουανκάρ να διεκδικεί θέση βασικού μαζί με τον Μλαντένοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε κόντρα στη Βιγιαρεάλ, καθώς ο Ισπανός μπακ ήταν τιμωρημένος. Επίσης, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αϊτόρ που έκανε θεραπεία λόγω ενοχλήσεων στο δάχτυλο του ποδιού του, ενώ εκτός -όπως αναμενόταν- έμειναν οι Βέρμπιτς και Βαγιαννίδης. Από την άλλη, στην αποστολή επέστρεψε ο Κλεϊνχέισλερ.

Αναλυτικά η αποστολή των «πράσινων»: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ-Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα και Αράο.

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα με τα όσα έκανε στην Αγγλία απέναντι στην Μπράιτον, έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να την επηρεάσουν ή καλύτερα να την λυγίσουν, αφού κάθε φορά θα βρίσκει τις λύσεις όχι μόνο να τα ξεπερνά, αλλά το κάνει και με εντυπωσιακό τρόπο! Η Ένωση πήρε μυθικό «διπλό» με 3-2 απέναντι σε μια ομάδα, η οποία -όχι άδικα- συγκαταλέγεται στις πιο φορμαρισμένες της Ευρώπης, κυριαρχεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη (Premier League), ενώ το σύνολο του «Πελάδο» πήγε να αγωνιστεί χωρίς τους βασικούς στόπερ, Άρολντ Μουκουντί και Ντομαγκόι Βίντα, ενώ οι Λιβάι Γκαρσία και Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς είχαν μόλις επιστρέψει από τους τραυματισμούς που αντιμετώπιζαν.

Παρ’ όλα αυτά, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν φοβήθηκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και με την αγωνιστική φιλοσοφία του Ματίας Αλμέιδα πήραν τους τρεις βαθμούς και ανέβηκαν στην κορυφή του 2ου γκρουπ του Europa League. Δεδομένα, οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και η νίκη είναι μονόδρομος στη Λεωφόρο, η οποία θα τους ανεβάσει από τους πέντε στους οκτώ βαθμούς και θα μειώσει στο -5 από τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό, με ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό της πρεμιέρας στην OPAP Arena κόντρα στον Παναιτωλικό.

Τα προβλήματα τραυματισμών παραμένουν, αφού στην αποστολή δεν συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί, ενώ από την άλλη στη διάθεση στου Αλμέιδα θα βρίσκεται ο Αλεξάντερ Κάλενς. Εκτός αποστολής έμεινε επίσης ο Φαν Βέερτ, ενώ πριν το ντέρμπι αναμένεται να κοπεί ένας ακόμη. Τις περισσότερες πιθανότητες για τη θέση δίπλα στον Μήτογλου έχει ο Νταμιάν Σιμάνσκι που ήταν εξαιρετικός στην Αγγλία, ωστόσο δεν αποκλείεται ο Κάλενς να μπει αμέσως στα βαθιά και να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουανκάρ – Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ – Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Μοχαμαντί – Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον – Τσούμπερ – Λιβάι Γκαρσία.

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)

Βοηθοί: Μπέρτι, ΝτελΤζόβανε (Ιταλία)

4ος: Αντρέα Κολόμπο (Ιταλία)

VAR: Αμπίσο Ροσάριο (Ιταλία)

AVAR: Λούκα Ζουφερλί (Ιταλία)

Παρατηρητής: Αντώνης Καρατζίκας (Ελλάδα)


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE