Ο καιρός “τρελάθηκε”| Πέφτει η θερμοκρασία- Που θα έχουμε καταιγίδες

Share on:

Δύσκολη θα χαρακτήριζε κανείς την σημερινή ημέρα καθώς σημειώνονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα. Παρόλα αυτά, τοπικές βροχές αναμένονται το απόγευμα αλλά και καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Αναλυτικά αυτή την εβδομάδα:

Παρασκευή 26-06-2022

Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 6 βαθμών, και θα φτάσει, στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 25-06-2022

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 26-06-2022

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα δυτικά, με μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά τους 35-37 βαθμούς Κελσίου.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE