Ο Άρειος Πάγος αναλαμβάνει την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου

Share on:

Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει όλες τις ανακριτικές πράξεις που διενεργούνται για το τραγικό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καλαμάτας παρακολουθεί αυτή τη στιγμή τις εξελέξεις.

Υπό την εποπτεία αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μπαίνουν όλες οι ανακριτικές πράξεις που διενεργούνται για το τραγικό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου. Τη σχετική εντολή έδωσε ο Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Γεώργιο Οικονόμου.

Ήδη, επί τόπου στην Καλαμάτα, όπου και διενεργούνται οι έρευνες προς εντοπισμό διακινητών αλλά και προς διακρίβωση των συνθηκών του ναυαγίου, βρίσκεται και εποπτεύει όλων των διαδικασιών η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Καλαμάτας Πολυξένη Τσούλη.

Στην Καλαμάτα φτάνουν όσο περνάνε οι ώρες οι πρώτοι συγγενείς των προσφύγων που επέβαιναν στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/6). Από τις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης, που πραγματοποιούν οι αρμόδιοι φορείς, έχουν εντοπιστεί, μέχρι στιγμής, 78 άνθρωποι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (15/6) έφτασε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας ένας άνδρας από τη Συρία, ο οποίος κατοικούσε στο Βέλγιο. Ο Σύρος ήρθε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άρον-άρον από τις Βρυξέλλες στην Καλαμάτα όπου έψαχνε τον γιο του.

Δεν τον βρήκε στο νοσοκομείο

Ο γιος του, 17 χρονών, επέβαινε στο μοιραίο σκάφος, με τον πατέρα του να μην τον βρίσκει στο νοσοκομείο. Τότε, μετέβη στο λιμάνι της πόλης, στο κέντρο των επιχειρήσεων, όπου συνεχίζει να τον αναζητά.

Μάλιστα, αναμένεται τις επόμενες ώρες να μεταβούν στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και άλλοι συγγενείς προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των αγαπημένων τους ανθρώπων.

Άξιο αναφοράς είναι ότι 10 με 15 Αιγύπτιοι, που ζουν μόνιμα στην Καλαμάτα, έχουν πάει στο νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να βοηθήσουν το υγειονομικό προσωπικό και τους συμπατριώτες τους με τη διερμηνεία.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων ή των διασωθέντων αναμένεται να έρθουν από την Ευρώπη, όπου και κατοικούσαν τα τελευταία χρόνια και περίμεναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πηγή: reader


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE