Μύκονος | Οι κατεδαφίσεις δυσφήμισαν το νησί λένε επιχειρηματίες στη ValueNews

Share on:

Ρεπορτάζ Γεωργία Ζιαγάκη

Βαρύ πλήγμα για την τουριστική κίνηση στη Μύκονο αποτελούν τα δεκάδες φαινόμενα κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών. Μυκονιάτες επιχειρηματίες μιλούν για την πλέον δύσκολη στιγμή του άλλοτε κοσμοπολίτικου νησιού που εξαιτίας αυτών των καταστάσεων δυσφημείται ανεπανόρθωτα.

Ο Πρώην Δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης κατήγγειλε ανοιχτά επιχειρηματίες που μεταδημοτεύουν υπαλλήλους τους για να ελέγχουν την κατάσταση. Την ίδια ώρα ο νυν Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς επισημαίνει ότι η Ελληνική πολιτεία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των νόμων.

Από την πλευρά τους, επιχειρηματίες που μίλησαν στη ValueNews.gr κάνουν λόγο για ανεπανόρθωτη δυσφήμηση και υπερβολές των μέσων ενημέρωσης σε σχέση με τις τιμές κλινών και αγαθών στο νησί.

Βερώνης | Μεταδημοτεύσεις υπαλλήλων για να ελέγχουν την κατάσταση στη Μύκονο

Ο πρώην Δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βερώνης, κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 ότι ισχυροί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Μύκονο κάνουν συστηματικές μεταδημοτεύσεις υπαλλήλων τους, για να ελέγχουν την κατάσταση.

«5-6 μεγάλοι (σ.σ. επιχειρηματίες) που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην Μύκονο, δεν σεβάστηκαν ούτε την ιστορία της ούτε τα ειδικά διατάγματα, και ξέφυγαν.

Δεν επιτρέπεται εξαιτίας αυτών να υφιστάμεθα όλοι αυτό το πράγμα και να μην μπορεί να λειτουργήσει το νησί μας. Μάλιστα πληροφορούμαι ότι, αυτοί για να λειτουργούν και από θέσεις ισχύος, τα γκαρσόνια τους που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, τα μεταδημοτεύουν, για να μπορούν να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές και να ελέγχουν την κατάσταση. Αν αληθεύει αυτό πρέπει πολύ σοβαρά να το ελέγξει το υπουργείο. »

Κουκάς | Η Ελληνική πολιτεία είναι υπεύθυνη για την τήρηση των νόμων

Ο νυν Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, μιλώντας στη LiFO παραδέχθηκε πως υπάρχει παραβατικότητα και ανομία στο νησί. Συγκεκριμένα ανέφερε:

« Αν με ρωτάτε εάν υπάρχει παραβατικότητα και ανομία στη Μύκονο, θα σας απαντήσω ευθέως ναι. Εάν όμως με ρωτάτε για το αν η Μύκονος είναι συνώνυμο της παραβατικότητας και της ανομίας, θα σας απαντήσω ευθέως όχι. Θα σας το πω όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται. Η Μύκονος εδώ και πολλές δεκαετίες είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, ο οποίος ανταγωνίζεται με επιτυχία κάθε χρόνο άλλους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς.

Η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι με βάση το θεσμικό και νομικό πλαίσιο αυτή που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή και την τήρηση των νόμων είναι η ελληνική πολιτεία. Γνωρίζει ότι διεκδικούμε για πάρα πολλά χρόνια ‒και ευτυχώς επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έγινε πράξη‒ τη δημιουργία της υποδιεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ., πλήρως στελεχωμένης. Η Μύκονος για πάρα πολλά χρόνια δεχόταν εκατομμύρια επισκέπτες και υπήρχαν μόλις λίγοι δεκάδες αστυνομικοί για την επιβολή του νόμου, πράγμα ανέφικτο. Η τοπική κοινωνία, επίσης, γνωρίζει ότι εμείς ζητήσαμε για λόγους καλύτερης εφαρμογής των νόμων και αποτροπής παραβατικών φαινομένων μόνιμο εισαγγελέα στο νησί, τουλάχιστον κατά την καλοκαιρινή περίοδο, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Η τοπική κοινωνία γνωρίζει ότι όταν ζητήσαμε εγγράφως από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου την επίβλεψη των παραλιών μας, η υπηρεσία απάντησε ότι υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος ‒ναι, μόνο ένας‒ για όλες τις Κυκλάδες. »

Θεοχάρης | Η κοινωνία της Μυκόνου είναι υπέρ την νομιμότητας

Την άποψη πως υπάρχει μια υπερβολή σχετικά με τις κατεδαφίσεις καθώς δεν αποτελούν το σύνολο των επιχειρήσεων της Μυκόνου, εξέφρασε σε συνέντευξη του στη ValueNews.gr και τη δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος Σωματείου διασκέδασης και εστίασης Μυκόνου, Γιάννης Θεοχάρης.

Αναφορικά με τις τιμές στο σουβλάκι, που κάνουν το γύρο της δημοσιότητας, ο πρόεδρος σημείωσε πως μπορείς να προμηθευτείς τυλιχτό σουβλάκι στο νησί με την τιμή του να ξεκινάει από 3,80€.

Ειδικότερα :

« Έχουμε ανάπτυξη της οικονομίας τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο. Έχουν έρθει τα funds, τα οποία έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Επομένως αντίστοιχα θεωρώ πως υπήρξε και μια υπερβολή σχετικά με τις κατεδαφίσεις, όχι όμως σε όλους, καθώς το σύνολο του νησιού αποτελείτε από πάρα πολλές επιχειρήσεις. Μέχρι στιγμής έχουμε μείνει στις 3-4 περιπτώσεις που “ξεφύγανε’. Η κοινωνία της Μυκόνου είναι υπερ την νομιμότητας.

Υπάρχουν καταλύματα, υψηλές υπηρεσίες. Δεν είμαστε τυχαία η ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού. Θα πρέπει να υπάρχει ακόμη ένα αφιέρωμα στη Μύκονο, πως ένα νησί που δεν έχει τίποτα, δεν έχει κτηνοτροφία, δεν έχει παραγωγή, στη μέση των Κυκλάδων, ένας βράχος ουσιαστικά κατάφερε να γίνει ένας τουριστικός προορισμός παγκόσμιας αναγνωσιμότητας. »

Έχουμε και φθηνά εστιατόρια και παραλίες χωρίς οικονομική επιβάρυνση – Σουβλάκι από 3,80

« Θεωρώ πως η Μύκονος παραμένει ένας προορισμός που μπορεί και ο μέσος επισκέπτης να βγει φθηνά εστιατόρια, παραλίες που δεν έχουν ομπρέλες και να περάσει καλά. Πολλές φορές αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα.

Υπάρχουν τυλιχτά και με 3,80 , με 4,20, με 5 ευρώ, μεσοσταθμικά εκεί κυμαίνονται οι τιμές.

Έλεγχοι γίνονται, η αλήθεια όμως είναι πως και το κράτος τα τελευταία χρόνια είναι . Το εύκαιρο κέρδος και το να κλέβεις ουσιαστικά τον επισκέπτη είναι κάτι κοντόφθαλμο και δεν ανήκει στο σύνολο των επιχειρηματιών της Μυκόνου. Εμείς καταφέραμε να φθάσουμε το νησί στο σημείο που είναι σήμερα, έχοντας ως σημαία τη φιλοξενία, τη διασκέδαση, τις παραλίες και γενικότερα αυτά με τα οποία θέλουμε να χαρακτηρίζουν τη Μύκονο.

Βιώνουμε τη κρίση όλοι, δεν είναι μόνο για προορισμούς χαμηλότερης αναγνωσιμότητας. Τα χρήματα δεν τα παίρνεις μόνο από τους πολύ πλούσιους, οι οποίοι αν μη τι άλλο κατευθύνονται σε συγκεκριμένα brands. Θεωρώ ότι η μεσαία τάξη είναι αυτή που καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι της τοπικής οικονομίας.

Εύχομαι να ξεπεράσουμε γρήγορα τις παθογένειες που όλοι ευθυνόμαστε και να δώσουμε περισσότερη έμφαση στις υποδομές μας, στις υπηρεσίες μας, στις μαρίνες που δεν έχουμε. »

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE