Καιρός| Νέο κύμα κακοκαιρίας – Μέχρι πότε θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες

Share on:

«Μια οργανωμένη Ψυχρή Λίμνη καλύπτει την Μαύρη Θάλασσα και την Τουρκία και καθώς στροβιλίζεται θα φέρνει φαινόμενα στην περιοχή μας επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για το καλοκαίρι της ψυχρής λίμνης», αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Για σήμερα Παρασκευή αναφέρει «προς το μεσημέρι τα φαινόμενα που χτύπησαν τις βόρειες περιοχές θα κινούνται νοτιότερα με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες που μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι η ψυχρή λίμνη αυτή κατά περιόδους θα στέλνει πιο ψυχρές αέριες μάζες που πιθανώς θα συνδυάζονται με τη ζέστη μετά το μεσημέρι και θα δίνουν φαινόμενα κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού της χώρας με τις πιο επικίνδυνες ημέρες να είναι η ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και ειδικά για τις θερμές ώρες της ημέρας.

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ωστόσο, δηλαδή από τη Δευτέρα και οι μέρες είναι πιο επικίνδυνες για εντονότερα και πιο πυκνά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο στα βόρεια ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE