Ενέργεια | Η Γαλλία o κορυφαίος εξαγωγέας στην Ευρώπη

Share on:

Η Γαλλία αποτελεί τον κορυφαίο εξαγωγέα ενέργειας στην Ευρώπη, «εκτοπίζοντας» τη Σουηδία, τη στιγμή μάλιστα που η Γερμανία, από εξαγωγέας, κατέστη εισαγωγέας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση της EnAppSys και όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι συνολικές καθαρές εξαγωγές της Γαλλίας ανήλθαν σε 17,6 τεραβατώρες, με το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας να διοχετεύεται στη Βρετανία και την Ιταλία.

Η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία θεωρείται κομβικής σημασίας για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης, παρά το γεγονός ότι κυμαίνεται περίπου στο 50% της δυναμικότητας. Οι πυρηνικοί σταθμοί της Γαλλίας συνεχίζουν να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο, παρά τις διακοπές λειτουργίας και την υψηλή παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή.

Η Σουηδία, εν τω μεταξύ, βρέθηκε στη δεύτερη θέση με τις εξαγωγές σε 14,6 τεραβατώρες, ενώ η Ισπανία ξεπέρασε τη Γερμανία και κατέστη ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στην Ευρώπη με συνολικές καθαρές εξαγωγές στις 8,8 τεραβατώρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών στη Γερμανία είναι ο λόγος που «το ενεργειακό της ισοζύγιο γύρισε στις εισαγωγές».

Με πληροφορίες του Bloomberg


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE