Play out | Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 | η ελπίδα πεθαίνει τελευταία για τους Γιαννιώτες

Share on:

Σε ένα ματς ροντέο, με πολλές φάσεις και πέντε γκολ, ο Ατρόμητος επικράτησε 3-2 του ΠΑΣ και τον στέλνει σε δύο εβδομάδες σε ματς δίχως αύριο απέναντι στον Παναιτωλικό.
Όλα για όλα!
Είναι τόσο απλό που γίνεται περίπλοκο: Μερικές φορές πρέπει, απλά, να σε θέλει… Ο ΠΑΣ ήξερε πριν τη σέντρα τι χρειάζεται. Ο Βόλος είχε κερδίσει στην Τρίπολη, η Κηφισιά είχε πάρει βαθμό με τον ΟΦΗ και δε χρειαζόταν καν να προβληματιστεί για τον Παναιτωλικό. Έπρεπε να κερδίσει. Ουραγός πριν ξεκινήσει το παιχνίδι του στο Περιστέρι, και… ουραγότερος με το ξεκίνημα της μακράς και τελευταίας μάχης για να μπορέσει να κρατηθεί στην κατηγορία – των πλέι άουτ. Μπήκε για να μην αφήσει περιθώριο στην τύχη να αποφασίσει. Στο τρίτο λεπτό, η κεφαλιά του Παναγιώτη Τζίμα σταμάτησε στο δοκάρι. Ας είναι… Όσο έβγαιναν οι φάσεις και οι ευκαιρίες, τόσο έπαιρναν σε αυτοπεποίθηση οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου και τόσο πίστευαν στο πλάνο.

Πλάνο, το οποίο ξεκάθαρα στόχευε στην αριστερή πλευρά του Ατρόμητου, με τον Ροσέρο και τον Οσέι-Τούτου να ρίχνουν ένα μικρό πάρτι στα πρώτα λεπτά. Έκτο λεπτό και δεύτερη κλασική ευκαιρία. Πιο κλασική δε γίνεται. 3/4 γκολ, αλλά το VAR αποφάσισε ότι έλειπε το ένα τέταρτο και ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή πριν την καπακώσει ο Γκαμπριέλε Μαρκετζάνι. Δεύτερη φάση για τον Τζίμα, δεύτερη φάση για τον ΠΑΣ απέναντι σε έναν Ατρόμητο, που έμοιαζε – πλην του Έντερ Γκονζάλες – να είναι ωσεί παρόν. Το… κακό τρίτωσε. Παμλίδης σε εξαιρετική θέση, σουτ πάνω σε σώματα, η μπάλα κόρνερ και συμπληρωμένα πια 35 λεπτά αγώνα. Μα, να σε θέλει, αλλά για να σε θέλει πρέπει να το θες κι εσύ!

Αντίλογος; Ο Έντερ Γκονζάλες. Εξαιρετική πάσα του Βαλένσια στο 37’ και η ποιότητα του Ισπανού φέρνει το σουτ στην κίνηση για το 1-0 του Ατρόμητου. Σχεδόν από το πουθενά, χωρίς τελική στο ματς και μόνη ευκαιρία μια αντεπίθεση που δεν έφτασε καν σε τελική και οι γηπεδούχοι μπροστά στο σκορ. Προφανώς και το γκολ άλλαξε την ψυχολογία του ματς, ο ΠΑΣ κλονίστηκε, ο Ατρόμητος το εκμεταλλεύτηκε και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου άγγιξε το 2-0. Εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Τζαβέλλα και εξίσου εκπληκτική απόκρουση του Βασίλη Σούλη, ο οποίος μπλόκαρε στη συνέχεια και το γύρισμα του Έντερ. 1-0 στο ημίχρονο, 2-0 και ο Παναιτωλικός πριν ξεκινήσει το δεύτερο 45λεπτο, και πόσο χειρότερα να γίνουν τα πράγματα;

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…
Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από ποια σκοπιά θα το δεις… Αν το δεις από την αρχή, τότε όλα έμοιαζαν καλύτερα για τον ΠΑΣ. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, όπως είχε μπει στο ματς, αλλά πιο εύστοχος. Ο Γιώργος Παμλίδης με όμορφη προσπάθεια και πλασέ έκανε το 1-1 νωρίς για τους φιλοξενούμενους, που είχαν αλλάξει σχηματισμό σε 4-4-2, ώστε να ψάξουν το μέγιστο στο ματς και έμοιαζαν να βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Και πάλι, όμως, δεν κατάφεραν να το χαρούν αρκετά. Σε μια στημένη φάση όλα πήγαν λάθος για τον ΠΑΣ και ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε όλη την άνεση του κόσμου να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του Ατρόμητου και το πρώτο του γκολ με την ομάδα του Περιστερίου.

Ο ΠΑΣ ένιωσε τη θηλιά να σφίγγει περισσότερο. Ποιος θα ήθελε να είναι στη θέση του και πόσο εύκολα μπορείς να τον κρίνεις όταν δεν είσαι; Δε σταμάτησε να προσπαθεί, δεν σταμάτησε να απειλεί, και κάποια στιγμή δικαιώθηκε. Και δικαιώθηκε γιατί δεν απογοητεύτηκε ούτε στη χαμένη ευκαιρία του Τζίνο στο 71’, ούτε στην απόκρουση του Μπαρκετζάνι στον Λέο Μπατίστ στο 73’, ούτε όταν το ίδιο ακριβώς συνέβη στο 85’. Από εκείνη την τρίτη χαμένη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε η ισοφάριση με κεφαλιά του Εραμούσπε, ο οποίος επέστρεψε σε αγωνιστική δράση μετά από ένα μήνα. 2-2 και 15 λεπτά μέχρι τη λήξη του δραματικού αγώνα… Και δράμα αποδείχθηκε για τον ΠΑΣ Γιάννινα, θρίαμβος για τον Ατρόμητο. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων μπήκε το πέμπτο γκολ στο ματς, τρίτο για τους γηπεδούχους κι ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που θεωρητικά ήθελαν περισσότερο το γκολ. Ωραία πάσα του Κούντε στην πλάτη της άμυνας, πλασέ του Βέργου, 3-2 και τα όνειρα στερεύουν…

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Mαρκετζάνι, Κεσχρίντα, Koύντε, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ- Έντερ, Κούεν (55’ Φριτζόνσον), Έρλινγκμαρκ (79’ Ασεβέδο), Καμαρά (55’ Τζοβάρας), Αντζιέλσκι (70’ Βέργος), Βαλένσια (55’ Βρακάς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Οσέι Τούτου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος (46’ Λέο Μπατίστ), Τζίνο, Τζίμας, Ριένστρα (46’ Καραχάλιος), Ροσέρο (84’ Ντεμίρ), Παμλίδης.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE