Απεργούν οι υγειονομικοί | Διαμαρτύρονται για υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και χαμηλούς μισθούς

Share on:

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο, Τετάρτη 28/2, η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων.

Η Ένωση Ιατρών Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία αύριο και καλεί όλους τους γιατρούς να δώσουν το «παρών». Η ΕΙΝΑΠ διεκδικεί διπλασιασμό των μισθών, του προσωπικού που εργάζεται στα δημόσια νοσοκομεία, της χρηματοδότησης και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

«Για να σταματήσει ο κατήφορος της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ χρειάζεται να δοθούν χρήματα από το κράτος και όχι από τις τσέπες των πολιτών με περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εκφράζουμε για άλλη μία φορά την κάθετη διαφωνία μας με τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ (σ.σ βαρέα και ανθυγιεινά), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ. Τονίζει δε πως οι κινητοποιήσεις είναι μεταξύ άλλων για να μην ξεχαστεί η τραγωδία στα Τέμπη, ένα χρόνο πριν.

Πηγή: news247.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE