Ημιτελικός Εurovision 2022

Share on:

Με το τραγούδι «Die Together» εκπροσωπεί φέτος η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord την Ελλάδα στον πρώτο για φέτος ημιτελικό της Eurovision στο Τορίνο, έχοντας γίνει ήδη φαβορί. Η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας παρουσιάζει άνοδο αφού βρίσκεται σήμερα στο top 5 των στοιχημάτων ως προς τις πιθανότητες νίκης στον τελικό του διαγωνισμού. Η ίδια αναφέρει: “Αυτό που θα δείτε στην σκηνή, είναι μια αντανάκλαση της ψυχής μου”.

Α’ ημιτελικός της Eurovision 2022 με την Ελλάδα

Με σχολιασμό του Γιώργου Καπουτζίδη και της Μαρίας Κοζάκου θα μεταδοθεί απόψε στις 22:00 στην ΕΡΤ1. Από τις 40 συμμετέχουσες χώρες, οι 35 πρέπει να περάσουν από τη φάση των ημιτελικών και έτσι η Ελλάδα, διαγωνίζεται στην πρώτη προκριματική βραδιά.

Δεκαεπτά χώρες θα διεκδικήσουν, μέσω του πρώτου ημιτελικού, ένα από τα δέκα εισιτήρια για τον τελικό της φετινής Eurovision που θα γίνει στις 14 Μαΐου και τα μεγαλύτερα φαβορί, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα των στοιχημάτων, είναι η Ουκρανία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Ολλανδία.

Μετά από σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών για την ακριβή σειρά εμφάνισης των χωρών στους δυο ημιτελικούς, στα τέλη Μαρτίου, η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord θα τραγουδήσει το «Die Together» στη 15η θέση, δηλαδή έπειτα από την Ισλανδία και πριν από τη Νορβηγία.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί λίγο μετά τις 11 το βράδυ, περίπου στις 23:15

Αναλυτικά, κατά σειρά εμφάνισης, οι 17 χώρες που συμμετέχουν στον πρώτο ημιτελικό της φετινής Eurovision, είναι οι εξής: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

Το αποτέλεσμα της φετινής Eurovision, τόσο στους δύο ημιτελικούς όσο και στον τελικό, θα κριθεί κατά 50% από την ψήφο των πενταμελών εθνικών κριτικών επιτροπών και κατά 50% από την επιλογή του τηλεοπτικού κοινού.

Επισημαίνεται ότι τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Στον Α’ ημιτελικό ψηφίζουν η Ιταλία και η Γαλλία ενώ η Γερμανία,η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο στον Β’ ημιτελικό.

Ακούστε το τραγούδι της Ελλάδας

Πηγή: ieidiseis.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE