Καλύτερη η εικόνα στο δάσος της Δανδιάς

Share on:

Καλύτερη φαίνεται η εικόνα στο πύρινο μέτωπο στο δάσος της Δανδιάς.

Αισιοδοξία επικρατεί την τελευταία ώρα, με το βόρειο τμήμα προς το χωριό και τις εγκαταστάσεις ξενοδοχειακής μονάδας που ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εξελίσσεται καλά, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως λειτούργησε αποτελεσματικά η αντιπυρική ζώνη και η διαπλάτυνσή της.

Η εικόνα στο βορειοανατολικό μέτωπο προς Μονή και δασικό φυτώριο αποτιμάται επίσης ως βελτιωμένη καλά, καθώς λειτούργησε η αντιπυρική ζώνη που ανοίχτηκε από τις υλοτόμους και πυροσβέστες περιμετρικά της Μονής.

Το βάρος των επιχειρήσεων κατάσβεσης δίνεται στο νοτιοδυτικό και δυτικό τμήμα, ώστε να εξασφαλιστεί η αποικία του μαυρόγυπα. Οι υλοτόμοι του Δασαρχείου δουλεύουν από χθες, Κυριακή, προσπαθώντας να δημιουργήσουν δύο αντιπυρικές ζώνες, ώστε να τοποθετηθούν και επίγειες δυνάμεις ως γραμμή άμυνας μαζί με τα εναερια μέσα. Η εξέλιξη της φωτιάς σε αυτά τα δύο μέτωπα είναι αργή.

Κατά την διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις κοντά στο χωριό Δαδιά. Το μέτωπο που βρίσκεται βαθιά στο Εθνικό Πάρκο συνεχίζει το καταστροφικό του έργο και μόνο τα εναέρια μέσα έχουν την δυνατότητα να το προσεγγίσουν.

Οι αναζωπυρώσεις, η μορφολογία του εδάφους, οι εναλλαγές της κατεύθυνσης και η ένταση των ανέμων στην περιοχή υποδαύλισαν την πολυήμερη πλέον προσπάθεια κατάσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ Λίγο μετά τις 8:00 η η βροχή που ξεκίνησε στην ευρύτερη περιοχή έδωσε ελπίδες για την εξέλιξη της φωτιάς.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στη Χαλκιδική| Φωτιές σε Σιθωνία και Κασσάνδρα

Φλέγεται όλη η Ελλάδα| Πάει το δάσος στην Δαδιά, τι λέει η Πυροσβεστική για Κρέστενα, Λέσβο, Γρεβενά, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Σοφικό, Σαγιάδα κ.α. (vid)

Φωτιές| Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Δαδιά, Ηλεία, Λέσβο – Φωτιά και στην Πέλλα

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE