“Άνοιξαν” οι ουρανοί| Προβλήματα στους δρόμους από την κακοκαιρία στην Αττική

Share on:

Ξεκίνησαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο οι έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Συγκεκριμένα, μπουρίνι έπληξε τα βόρεια προάστεια Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, όπου σημειώθηκαν αυξομειώσεις τάσης στο ρεύμα.

Δείτε live την εξέλιξη του φαινομένου.

Από το μεσημέρι εκδηλώθηκαν τα πρώτα έντονα φαινόμενα και παράλληλα ξεκίνησαν τα προβλήματα στους δρόμους. Ετσι, η κυκλοφορία διεξάγεται με σχετική στα βόρεια του νομού και συγκεκριμένα προβλήματα υπάρχουν στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως την έξοδο της Κηφισίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της εικόνας των βροχοπτώσεων σε ζωντανό χρόνο, από το meteo, ισχυρή βροχή καταγράφεται στα Βριλήσσια, στο Νομισματοκοπείο, στη Μεταμόρφωση στην περιοχή των Ουρσουλινών Αμαρουσίου και στο ΣΚΡΑ Αττικής. Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με περαιτέρω κλιμάκωση των επιχειρησιακών σχεδίων αν χρειαστεί, έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Επίσης, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ έχει εκδώσει μια σειρά οδηγίες για την αποφυγή κινδύνων και δυσάρεστων επιπτώσεων, κυρίως στις περιοχές που προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE