Οι μεγάλες προσδοκίες που δημιουργεί η υποψηφιότητα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΚΙΝ. ΑΛ.

Share on:

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε και ταράξε τα νερά στον κεντροαριστερό χώρο. 

Η υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δίνει την αίσθηση ανανέωσης στην Δημοκρατική Παράταξη. 

Ο ίδιος θεώρησε υποχρέωση του να κατέβει υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής,  καθώς συναισθάνεται ότι το χρωστάει στο ΠΑΣΟΚ και στον ελληνικό λαό.

Η «έξωσή» του απο το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές οδήγησε πίσω την χώρα, την στιγμή που είχαν αρχίσει να γίνονται σημαντικές αλλαγές- ωφέλημες για τον τόπο. 

Στη διάρκεια της διακυβέρνησης του, αναμορφώθηκε το σύστημα προσλήψεων και υπήχθησαν όλες οι προσλήψεις στο ΑΣΕΠ, τόσο των μόνιμων όσο και των συμβασιούχων.

Εφαρμόσθηκε το Πρόγραμμα «Διαύγεια» για κάθε απόφαση οποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου με την υποχρεωτική ανάρτηση κάθε απόφασης στο Διαδίκτυο.

Ψηφίσθηκε ο Νόμος για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, να έχουν πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα, να καταθέτουν αιτήσεις, δικαιολογητικά, να προμηθεύονται πιστοποιητικά, να πληρώνουν φόρους, παράβολα κλπ.

Έγινε για πρώτη φορά απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δημιουργήθηκε στο ΥΠΟΙΚ η Ενιαία Αρχή Πληρωμών από το Δημόσιο.

Θεσμοθετήθηκε αντικειμενικό σύστημα εκλογής σε Διευθυντικές θέσεις του Δημοσίου (ΑΣΕΠ).

Περιορίσθηκε ο αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά 30 % περίπου.

Ωστόσο ο Πρωθυπουργός του 44%, παραιτήθηκε από το αξίωμα του και τον Μάρτιο του 2012 αποχώρησε και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν φοβάται να πει την άποψη του και δεν κρύβεται. Έχει το θάρρος να βγει μπροστά και να αγωνιστεί για όλα αυτά που πιστεύει.  

Ξαναγύρισε και ενόχλησε πολλούς υποψήφιους ηγέτες.

Ας μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε τα ποσοστά του Κινήματος το 2009 στο 44%. Δεν ήταν αυτός που το συρρίκνωσε όπως θέλουν να λένε κάποιοι που θέλουν αποποιηθούν τις ευθύνες τους.  

Ο άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ έχουν μνήμη και θα αποδώσουν τα πιστεύω τους στις κάλπες.

Α.Δ. 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE