Στο στόχαστρο τουρκικών ΜΜΕ και φιλότουρκων στη Θράκη ο Ιλχάν Αχμέτ

Share on:

Της Γιώτας Χατζηθεοδώρου

«Χαλάει» τα σχέδια του τουρκικού κράτους για την Ελληνική Θράκη, ο  μειονοτικός Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιχλάν Αμχέτ που όχι μόνον υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά έχει μιλήσει ανοιχτά για την προσπάθεια χειραγώγησης των ελλήνων μουσουλμάνων από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.

Βολές κατά του μειονοτικού βουλευτή Θράκης Ιλχάν Αχμέτ εξαπολύει με ανάρτησή του στο twitter, ο Πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», Οζάν Αχμέτογλου γιατί είναι ο μόνος μουσουλμάνος Βουλευτής που υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Παράλληλα ο Ιλχάν Αχμέτ φαίνεται να είναι το «ανυπάκουο τέκνο» του Τουρκικού Προξενείου και των πολιτικών που ασκεί η γείτονα στην Ελληνική Θράκη.

Ο Αχμέτογλου  δεν κρύβει την χαρά του για το γεγονός ότι για πολλοστή φορά, τουρκικά μέσα ενημέρωσης στοχοποιούν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και τον προειδοποιούν για τις συνέπειες που θα έχει η άρνηση συνεργασίας του με το βαθύ τουρκικό κράτος.

Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, απάντησε στις επιθέσεις που δέχθηκε, κυρίως από μειονοτικούς φορείς που μάχονται για την αναγνώριση «Τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, με συνέντευξή του στην Καθημερινή. Σε αυτήν ξεκαθαρίζει ότι δεν θα μπορούσε να αρνηθεί ένα ανθρώπινο δικαίωμα των συμπολιτών μας, τη στιγμή που ο ίδιος επιθυμεί και δίνει τη μάχη μέσα από το βουλευτικό αξίωμα για μια σύγχρονη μειονότητα, ανεξάρτητη από δεσμά και κοντά στα πρότυπα των φιλελεύθερων κοινωνιών.

Στην πλευρά των Χριστιανών πέρασε ο Ιλχάν Αχμέτ λένε οι φιλότουρκοι της Θράκης

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με άτυπο «φέτφα» του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή διεγράφη από την αποκαλούμενη Συμβουλευτική Επιτροπής Μειονότητας ο Ιχλάν Αχμέτ. Σε σχετική τους ανακοίνωσή μάλιστα τονίζουν μεταξύ άλλων: «έχει χάσει κάθε συναισθηματικό δεσμό με τη μειονότητα και την ταυτότητα. Το παρόν και το μέλλον μας δεν είναι πλέον πολύτιμα γι’ αυτόν».

Παράλληλα με προπαγάνδα τους οι φιλότουρκοι της Θράκης, στράφηκαν ακόμη πιο επιθετικά στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους μουσουλμάνους πολίτες της Ροδόπης να τον καταψηφίσουν στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Διαλαλούσαν δε ότι ο μειονοτικός βουλευτής «πέρασε πλέον στην πλευρά των χριστιανών».

Προ ημερών ο Διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Millieyt Οζάϋ Σεντίρ, δήλωσε δημοσίως ότι ο Ιλχάν Αχμέτ προσπαθεί να γίνει πιο Έλληνας από τους Έλληνες, στοχοποιώντας το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή. Ο Διευθυντής της millieyt βάλλεται και κατά του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Δένδια, χαρακτηρίζοντας τους δύο έλληνες πολιτικούς «σταγόνα» απέναντι στις δήθεν προσπάθειές της Τουρκίας να μιλήσουν οι δύο πλευρές για ειρήνη.

Όσον αφορά τους δύο μουσουλμάνους πρώην Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και νυν της Νέας Αριστεράς, Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ και Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ, όχι μόνον αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την έλευση του νέου Πρόεδρου Στέφανου Κασσελάκη, αλλά συνεχίζουν να συμμετάσχουν ενεργά σε άτυπες εκδηλώσεις υπέρ της «τουρκικής μειονότητας της Θράκης» τόσο εντός Ελληνικού εδάφους, όσο και εκτός.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE