Άστον Βίλα – Ολυμπιακός | Θρύλε, φτάσε, εκεί που δεν μπορείς… | ένα βήμα πριν τον τελικό

Share on:

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός βγαίνει ένα τόσο σπουδαίο ραντεβού στην Ευρώπη, σε ματς με την Άστον Βίλα στο Μπέρμπιγχαμ (22:00 Cosmote TV) στον ημιτελικό του Conference League φιλοδοξεί να φτάσει εκεί που δεν μπορεί. Να βάλει τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό που θα γίνει εντός πατρίου εδάφους, στην νεότευκτη «ΟΠΑΠ Arena– Αγιά Σοφιά» στις 29 Μαΐου. Μπορεί;

Η ποδοσφαιρική λογική αρνείται πως μπορεί, αλλά ποιος μπορεί να της έχει εμπιστοσύνη με τόσοι που έχουν δει τα μάτια μας; Ακούστε μια ιστορία: Στην πρεμιέρα της Premier League η Αστον Βίλα διαλύθηκε 5-1 από τη Νιουκάστλ. Υψηλός προσκεκλημένος ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που δήλωσε: «Η Βίλα αν δεν πάρει το πρωτάθλημα, σίγουρα θα βγει στο Champions League». Είπαν πως ο σοφός παππούς του βρετανικού φούτμπολ ξεκούτιανε. Η Βίλα είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας και πάει φουλ για Champions League.

Παίζει ωραία μπάλα, στα τελευταία δέκα ματς έχει μόλις μία ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι, 4-1, ενώ νίκησε 2-0 την ‘Αρσεναλ μέσα στο Λονδίνο. Άρα… προσοχή. Έχει και προπονητή τον Ισπανό Γιουνάι Έμερι, «μετρ» στις κούπες Europa League με την Σεβίλλη. Έχει, όμως και σημαντικές απουσίες με κορυφαία αυτή του παγκόσμιου πρωταθλητή με την Αργεντινή Εμιλιάνο Μαρτίνες. Θα τον αντικαταστήσει ο Ρόμπι Όλσεν, άλλοτε του ΠΑΟΚ. Απόντες και ο Τίλεμανς, ο Ζανιόλο, ο Μορένο. Επί πλέον, η Βίλα πρέπει να υπερασπιστεί την τιμή ολόκληρης της Αγγλίας, καθότι έμεινε μόνη στ ευρωπαϊκά κύπελλα στους ημιτελικούς.

Ο Έμερι, πάντως, επισήμανε στις δηλώσεις του ότι θα κοιμόταν πιο ήσυχος αν στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν άλλος προπονητής κι όχι ο συμπατριώτης του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Γνωρίζονται καλά οι δυο τους από την θητεία τους στο La Liga. Ο Μεντιλίμπαρ, που επίσης με την Σεβίλλη σήκωσε κούπα Europa League την περασμένη σεζόν, είναι ένας σούπερ υπολογίσιμος αντίπαλος για τον Έμερι στην σκακιέρα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός στο Μπέρμπιγχαμ καλείται να παίξει αυτό που μπορεί για να φτάσει «εκεί που δεν μπορεί», όπως έγραψε κι ο Καζαντζάκης. Ο Μεντιλίμπα μέσα σε χρόνια ρεκόρ ένα σκορποχώρι που άφησαν οι προηγούμενοι το έκανε ομάδα, παίζει καλή μπάλα, αλλά θέλει και την τύχη με το μέρος του. Σε γενικές γραμμές τον κατατρέχει γκαντεμιά, αλλά τουλάχιστον τον προημιτελικό με την Φενέρ, ο Τζολάκης απέκρουσε τρία πέναλτι των Τούρκων. Απόψε ο Μεντιλίμπαρ είναι υποχρεωμένος να παίξει χωρίς τους τιμωρημένους Μασούρα και Ντόι.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τζολάκης, δεξιά ο Ροντινέι, αριστερά ο Ορτέγκα και κεντρικά μπακ ο Κάρμο με τον Ρέτσο. Οι δυο τους θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τον διεθνή Άγγλος φορ Όλι Γουότκινς, που είναι γρήγορο και σκοράρει. Στην μεσαία γραμμή, σε διάταξη 4-3-3 οι Όρτα, Έσε και Τσικίνιο και μπροστά, Φορτούνης, Ελ Κααμπί και Ποντένσε. Στον άλλο ημιτελικό, η Φιορεντίνα υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ. Οι επαναληπτικοί στις 9 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: poliical.gr

 

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE