Σοκ | Πως συνδέεται η υπνική παράλυση με την μετάλλαξη Όμικρον

Share on:

Συναγερμό προκαλεί η είδηση ότι η μετάλλαξη Όμικρον επηρεάζει και τον ύπνο.

Μελέτες ειδικών στη Μεγάλη Βρετανία συνδέουν την υπνική παράλυση, με τον κορονοϊό.

Τι είναι η υπνική παράλυση

«Πρόκειται για την περίπτωση που ο εγκέφαλος του ανθρώπου αντιλαμβάνεται τα πάντα και το σώμα είναι παράλυτο» τονίζει ο ιατρός ύπνου Χαράλαμπος Μερμίγκης.

Είναι μία κατάσταση που τρομοκρατεί τον ασθενή. Αντιλαμβάνεται τα πάντα όμως δεν έχει εξουσία πάνω στο ίδιο του το σώμα.

Στη Μεγάλη Βρετανία το θέμα είναι κυρίαρχο.Η νυχτερινή εφίδρωση έχει ήδη καταχωρηθεί ως σύνηθες σύμπτωμα της μετάλλαξης. Τώρα υπάρχουν και αναφορές από ανθρώπους που βίωσαν και άλλες αλλαγές στον ύπνο τους.

Η κατάσταση τρομοκρατεί τον κόσμο. Αναφέρουν πως νιώθουν σαν να βρίσκεται κάποιος άλλος στο δωμάτιο ή έχουν αίσθηση πως κάποιος τους σπρώχνει προς τα κάτω.

Οι ειδικοί λένε πως όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή από άγχος θα βιώσουμε κάτι ανάλογο. Στην Βρετανία ήδη οι επιστήμονες μετά το άγχος συνδέουν την υπνική παράλυση και με την «Όμικρον».Όπως θα πουν οι γιατροί, η κακή ποιότητα ύπνου που μπορεί να φέρει ο κορονοϊός μπορεί να σχετίζεται με την υπνική παράλυση, ενώ τα πράγματα δυσκολεύουν αν πίνουμε πολλούς καφέδες ή αλκοόλ ακόμα και κάποιων νευρολογικών φαρμάκων.

Πηγή:newsit gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE