Περισσότεροι από 70.000 οι ανεμβολίαστοι άνω των 60

Share on:

Από σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2021, σε περίπτωση που κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο από την δεύτερη δόση, λογίζεται ως ανεμβολίαστος.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών παύουν να ισχύουν, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, θα υφίστανται τους αντίστοιχους περιορισμούς των ανεμβολίαστων και την υποχρέωση για rapid test.

Επίσης όσοι άνω των 60 ετών, δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα. Ο νόμος δίνει την δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να επεκτείνει το μέτρο και για όσους θα γίνουν 60 ετών από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και μετά.

Θα συσταθούν ειδικές επιτροπές, όπως έγινε και όταν θεσπίστηκε η υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς, προκειμένου να εξετάσουν αιτήσεις, οι οποίες δικαιολογούν αυτά τα άτομα να μην εμβολιαστούν για υγειονομικούς λόγους.

Για τους άνω των 60 ετών που σήμερα συμπλήρωσαν μήνες από τη δεύτερη δόση και ακόμη δεν έχουν κάνει την τρίτη (κάτι που σημαίνει ότι από σήμερα θεωρούνται ανεμβολίαστοι), λοιπόν, μίλησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενημέρωσε ότι 163.000 ακόμη δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, 90.000 δικαιούχοι έκλεισαν ραντεβού με τους 45.000 εξ αυτών να είναι μέχρι την Κυριακή (19/12), ενώ 70.000 άνω των 60 ακόμη δεν έχουν κλείσει ραντεβού.

Πηγή:ieidiseis.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE