Κελέτσης | Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις αντιδράσεις των κατοίκων του Έβρου – Συνέντευξη στην Valuenews

Share on:

Για υποκινούμενες αντιδράσεις από πολιτικούς παράγοντες, έκανε λόγο σε συνέντευξη του στην Valuenews.gr , τον Ελλάδα FM και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Έβρου Σταύρος Κελέτσης, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής έναντι της επικείμενης επέκτασης του ΚΥΤ στο Φυλάκιο του Έβρου.

Ο κος Κελέτσης επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πολύ μικρή αύξηση της χωρητικότητας των μεταναστών, της τάξεως των 120 περίπου ατόμων, για την οποία έχουν ενημερωθεί εκτενώς τόσο οι κάτοικοι της, όσο και οι θεσμικοί φορείς της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή της Ν.Δ. γίνεται μια αναβάθμιση μιας υπάρχουσας δομής.

Η δομή υπάρχει ήδη ως ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών) από το 2012, ως ΠΡΟΚΕΚΑ από το 2007. Πρόκειται για μία δομή που ήδη υπάρχει και σύμφωνα με τις προθέσεις της Κυβέρνησης εκσυγχρονίζεται. Δημιουργούνται διάφορες υποδομές, εξήγησε ο κος Κελέτσης, που είναι απαραίτητες, όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός, διότι δεν υπάρχει. Όπως είναι τα γραφεία διοίκησης, διότι σήμερα είναι σε άθλια κατάσταση, όπως είναι ένα ιατρείο που σήμερα δεn υπάρχει και σε εννέα τετραγωνικά στοιβάζονται σε συνθήκες covid, γιατρός και νοσηλευτές και βέβαια οι εξεταζόμενοι.

Η Κυβέρνηση υποχώρησε στους αρχικούς της σχεδιασμούς για επέκταση

Υπήρξε στην αρχή πράγματι μια εξαγγελία, από την πλευρά του Υπουργείου Μετανάστευσης για μία αύξηση περίπου στις 1.5000 θέσεις, παραδέχεται ο Βουλευτής της Ν.Δ. , όμως μετά από την αντίδρασή τόσο του ίδιου, όσο και άλλων Βουλευτών και φορέων της περιοχής, η Κυβέρνηση υποχώρησε και πήγε σε έναν δεύτερο σχεδιασμό, όπου το μεν ΚΥΤ το αφήνει απείραχτο, δηλαδή δεν αυξάνει καθόλου την δυναμικότητα και υπάρχει μια πολύ μικρή αύξηση θέσεων στο ΠΡΟΚΕΚΑ, που είναι περίπου 120 με 130 θέσεις, που προκύπτουν από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί τα ΠΡΟΚΕΚΑ να μην έχουν χωρητικότητα περισσοτέρων των 240 ατόμων. “Εμείς είχαμε ένα ΠΡΟΚΕΚΑ , το οποίο είχε 370 άτομα. Επειδή λοιπόν αυτά τα 370 άτομα δεν χωράνε σε μία δομή με τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να γίνουν δύο φέτες, δύο υποδομές των 240 ατόμων. Από αυτή τη διαφορά προκύπτει μια μικρή αύξηση στα ΠΡΟΚΕΚΑ που είναι της τάξης των 120 περίπου ατόμων”, καταλήγει ο Βουλευτής της Ν.Δ.

Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις αντιδράσεις των κατοίκων του Έβρου

Εμείς όλα αυτά τα έχουμε εξηγήσει στους κατοίκους της περιοχής και γιαυτό δεν είχαμε κάποια υπερβολική αντίδραση, είπε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Βουλευτής. Τόνισε επίσης ότι στην περίφημη Πανθρακική συγκέντρωση δεν συμμετείχαν περισσότεροι από 400 άνθρωποι, οι οποίοι ήταν κατά βάση οι διοργανωτές. “Σε μία άλλη συγκέντρωση που έγινε προ καιρού έξω από το ΚΥΤ, εκεί είχε συγκεντρωθεί ένας αριθμός ανθρώπων που αγωνιά για τον τόπο του, πλην όμως αυτοί καπελώθηκαν από διάφορους ξένους ανθρώπους από την περιοχή, έναν υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, κάποιους πολιτευτές της Ελληνικής Λύσης κ.α”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Κελέτσης.

Προφανώς υπάρχουν κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες, που κάποιοι προσπαθούν να τις εκμεταλλευτούν. Προσωπικά πιστεύω ότι ο κόσμος έχει κατανοήσει ότι αυτή η Κυβέρνηση στα Εθνικά θέματα έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά“, υποστήριξε ο Βουλευτής της Ν.Δ. και υπενθύμισε την ενίσχυση των συνόρων μας με τεχνικά, σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, την ενίσχυση του στρατού και της αστυνομίας.

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό υποστήριξε τέλος ότι είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό, στο οποίο οφείλουμε να μην κλείνουμε τα μάτια μας, αλλά να το διαχειριστούμε με κάθε τρόπο.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ:

Πηγή:Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE