Έφτασε η κακοκαιρία «Φίλιππος» | Τα πρώτα χιόνια στην Αττική

Share on:

Η κακοκαιρία “Φίλιππος” με τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα της Πέμπτης έφερε τσουχτερό κρύο και προβλήματα στην κυκλοφορία.Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων απευθύνει προς κατοίκους του νομού Αττικής η Πολιτική Προστασία. Η σύσταση αφορά όσους διαμένουν σε βόρεια και ανατολική Αττική, στην περιοχή των Βιλίων, της Φυλής και των Ερυθρών Βοιωτίας.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία συστήνει τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων καθώς, όπως επισημαίνεται, η χιονόπτωση θα ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες χιόνιζε στα βόρεια προάστια του νομού Αττικής, ενώ σε αρκετά σημεία το “έστρωσε”.Πριν τις 7 το πρωί έκλεισε για 25-30 λεπτά η Εθνική Οδός από το ύψος των Οινοφύτων έως και τη Γέφυρα Καλυφτάκη. Σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας Αττικής, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, η χιονόπτωση ήταν έντονη και έπρεπε να κλείσει ο δρόμος για λίγη ώρα, καθώς το χιόνι έφτανε τους 10 πόντους, ενώ όπως τόνισε ο ίδιος, αν χρειαστεί, η Εθνική θα ξανακλείσει μέσα στην ημέρα.

Σημειώνεται ότι όλα τα οχήματα πρέπει να φέρουν αλυσίδες από τα διόδια των Αφιδνών.Υπενθυμίζεται ότι, πολλά σχολεία είναι κλειστά στα βόρεια, ανατολικά και δυτικά προάστια της Αττικής, ενώ ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, το πρωί της Πέμπτης δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι θα παραμείνουν κλειστά και αύριο ορισμένα σχολεία σε πολλές περιοχές.

Ποιοι δρόμοι στην Αττική είναι κλειστοί

Λόγω της χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία:-Στη Λεωφόρο Χασιάς, από το ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών-Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του “414” Στρατιωτικού Νοσοκομείου, μέχρι το πάρκο Ανατολής,-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής-Στην οδό Αναστάσεως , από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου, προς τον Υμηττό.

Χιονοπτώσεις ακόμη σε χαμηλά υψόμετρα στην Αττική σήμερα, φέρνει η κακοκαιρία “Φίλιππος”

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της νέας κακοκαιρίας “Φίλιππος”, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Πηγή :thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE