Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη | Ανάρμοστες συμπεριφορές Μηταράκη – Πατούλη

Share on:

Ο πρωθυπουργός έχει θέσει από την αρχή της δεύτερης θητείας του ψηλά τον πήχη των προσδοκιών ως προς την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, ζήτησε από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να επικεντρωθούν στο έργο που τους έχει ανατεθεί και προειδοποίησε ότι θα είναι αυστηρός με όσος επιδεικνύουν αλαζονική συμπεριφορά. Και με τις χθεσινές του αποφάσεις απέδειξε ότι από αυτούς τους κανόνες δεν εξαιρείται κανείς. Ο κ. Μηταράκης επέστρεψε στα βουλευτικά έδρανα ακριβώς έναν μήνα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και ήδη αναζητείται το νέο πρόσωπο που θα λάβει το χρίσμα της ΝΔ για την Περιφέρεια της Αττικής.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως ο κ. Μητσοτάκης, μόλις πληροφορήθηκε το πρωί της Παρασκευής ότι ο κ. Μηταράκης βρίσκεται σε οικογενειακές διακοπές, πήρε αμέσως την απόφαση για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με την ίδια γραμμή πληροφόρησης ζήτησε να υποβάλει την παραίτηση του διότι «απουσίαζε εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες που δίνονταν μάχες στα πύρινα μέτωπα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως όταν η χώρα δίνει μάχη σε ακήρυχτο πόλεμο, τα στελέχη της κυβέρνησης οφείλουν να είναι εκεί που πρέπει: στην πρώτη γραμμή».
Ανάλογης ισχύς και συμβολισμού ήταν η απόφαση να αποσύρει η ΝΔ την στήριξη στον κ. Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής. Όπως έγινε γνωστό από βίντεο που κυκλοφόρησαν, το βράδυ της Πέμπτης, εν μέσω της πύρινης κόλασης που έπληττε μεγάλο μέρος της χώρας και λίγη ώρα μετά την κηδεία του ενός εκ των δύο χειριστών του Canadair που έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας στην πυρκαγιά της Καρύστου, ο περιφερειάρχης Αττικής πήγε στην 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στο Ζάππειο και χόρευε ζεϊμπέκικο.

iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE