ΠΑΟΚ – ΑΕΚ | Όλα για όλα στην Τούμπα ή, τούμπα όλα

Share on:

Στην αναμέτρηση της χρονιάς στην Τούμπα αύριο βράδυ μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, τα σενάρια είναι τρία, όσο αφορά στον τίτλο: Το ένας είναι να νικήσει ο ΠΑΟΚ, οπότε όλα έρχονται τούμπα στην Τούμπα. Η ΑΕΚ θα παραμείνει φαβορί, αλλά όχι αδιαφιλονίκητο. Το άλλο είναι να νικήσει η ΑΕΚ. Σ’ αυτή την περίπτωση, το πρωτάθλημα θα γίνει κατακίτρινο και οι οπαδοί της μπορούν να πανηγυρίζουν. Το τρίτο σενάριο είναι φυσικά να λήξει ισόπαλο το παιχνίδι, οπότε και πάλι θα υπάρχει μία αβεβαιότητα και πάλι μπορούν να έρθουν τούμπα.

Αναλυτικά. Η ΑΕΚ όπως βλέπετε στην βαθμολογία έχει 75 βαθμούς. Αν χάσει στην Τούμπα, μπορεί να μην της φτάνει μία ισοπαλία στο επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», αλλά να χρειάζεται νίκη, όπως και στο φινάλε με την Λαμία στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά». Με δυο νίκες εναντίον του Ολυμπιακού και της Λαμίας θα φτάσει τους 81 βαθμούς, όσους δεν μπορούν να φτάσουν οι άλλοι.

Αν νικήσει ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ, τότε θα φτάσει τους 71 βαθμούς και θα έχει τρία, ακόμα ματς να δώσει, καθότι έχει αναβληθεί αυτό με τον Ολυμπιακό. Αν ο ΠΑΟΚ τα πάρει και τα τρία, τότε θα φτάσει τους 80 βαθμούς, που μπορεί να μην φτάσει η ΑΕΚ, αν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό.

Αν το ματς λήξει ισόπαλο στην Τούμπα, τότε ο ΠΑΟΚ βγαίνει αυτόματα από το κάδρο του τίτλου, αλλά η ΑΕΚ θα χρειάζεται έναν βαθμό κι από τον Ολυμπιακό για να φτάσει τους 80, αφού θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει την Λαμία στην αυλαία. Στους 80 βαθμούς μπορεί να φτάσει και ο Παναθηναϊκός αν νικήσει και στα τρία εναπομείναντα ματς με Άρη τον Άρη στην «Λεωφόρο», τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό στην Αλεξάνδρας στην αυλαία, αλλά θα υπολείπεται στην ισοβαθμία έναντι της Ένωσης.

Ο Ολυμπιακός με τους 67 βαθμούς, μπορεί στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια να φτάσει τους 79, αν τα πάρει όλα. Αν ισοβαθμίσει με την ΑΕΚ στους 79, είναι χαμένος γιατί η ενώ έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους ματς.

Άρα για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θέλει ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα και μετά συνδυασμό αποτελεσμάτων. Στα άλλα δυο παιχνίδια της ημέρας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Λαμία κι ο Παναθηναϊκός τον Άρη.

Ολυμπιακός – Λαμία (17:00 Cosmote TV), ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (19:30 nova),  Παναθηναϊκός – Άρης (20:30 Cosmote TV).

Βαθμολογία πλέι οφ

(32 αγ.)

ΑΕΚ   75-30                75

Παναθηναϊκός      79-30                71

ΠΑΟΚ                76-30                        68

Ολυμπιακός 70-31                67

Άρης  45-30                49

Λαμία 40-68                35

*  ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ / πλάι άουτ.

– Τη διαφορά τερμάτων σε όλους τους τέσσερις μεταξύ τους αγώνες.

– Τη θέση που κατέλαβε στην βαθμολογία η κάθε ομάδα στην κανονική περίοδο.

Κυριακή 12 Μαΐου

(Εξ αναβολής)

20:00 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Τετάρτη 15 Μαΐου

(9η αγωνιστική)

20:00 Ολυμπιακός – ΑΕΚ

20:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

20:00 Λαμία – Άρης

Κυριακή 19 Μαΐου

 (10η αγωνιστική)

20:00 ΑΕΚ – Λαμία

20:00 Άρης – ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

ΠΗΓΗ: political.gr

 

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE