Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Έλληνες του εξωτερικού

Share on:

«Αυτές τις μέρες, που λαμπρύνονται από την προσδοκία της επί γης ειρήνης και κυλούν μέσα στην ευμένεια και την αγάπη, μας πονούν περισσότερο οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις, ο αυταρχισμός και η ωμή βία των ανελεύθερων καθεστώτων, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί πληγή στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, για την υπερίσχυση των οποίων έχουν δοθεί μεγάλοι αγώνες» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2023.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα πορεύεται στο παγκόσμιο γίγνεσθαι με τις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ισοπολιτείας και σημειώνει ότι προωθεί τα εθνικά της συμφέροντα αποκρούοντας κάθε απόπειρα επικίνδυνου αναθεωρητισμού.

Όπως σημειώνει «η Ελλάδα αναδεικνύει σταθερά και απαρέγκλιτα τα δίκαιά της, όπως αυτά προβλέπονται στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών που καθόρισαν από τις αρχές του 20ου αιώνα τη νομιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει ότι «Εδραιώνει δεσμούς φιλίας με κράτη και λαούς, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο και τις ανθρωπιστικές αρχές. Και χάρη στην ενεργό σύμπραξη των απανταχού ελληνικών κοινοτήτων, ενδυναμώνει τη διεθνή παρουσία και το κύρος της».

Απευθυνόμενη στους απανταχού Έλληνες αναφέρει ότι «Η Ελλάδα προσβλέπει σε σας, καμαρώνει και παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα σημαντικά σας επιτεύγματα στους τομείς της τέχνης και της επιστήμης, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «Είστε αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού, σύγχρονοι Οδυσσείς που διαβήκατε σύνορα και διασχίσατε θάλασσες, γνωρίσατε δυσκολίες και γευτήκατε απογοητεύσεις, αλλά με το πείσμα και τον μόχθο σας τις μετατρέψατε σε ευκαιρίες και τις εξελίξατε σε θριάμβους. Βιώσατε την εμπειρία του ξένου και εμπλουτίσατε την ταυτότητά σας, χωρίς ν’ αφήσετε ποτέ να ξεθωριάσει η μνήμη του γενέθλιου τόπου και να εξασθενίσει ο δεσμός. Ένας δεσμός που επιβεβαιώνει τη δύναμή του τέτοιες γιορτινές μέρες, μέσα στις οικογένειές σας, στους δικούς σας ανθρώπους, στις εκκλησίες, στις καρδιές σας. Εύχομαι ολόθερμα καλά Χριστούγεννα, υγεία και προσωπική ευτυχία για τη νέα χρονιά!».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE