Νέα παρέμβαση Βενιζέλου για την υπόθεση υποκλοπών

Share on:

Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επανερχόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και απαντώντας, επί της ουσίας, σε όσα του είχε καταλογίσει νωρίτερα εντός της ημέρας, με άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο protagon.gr και τιτλοφορείται «Μίζερη, αδιέξοδη και μάταιη η κυβερνητική γραμμή», ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικρίνει εκ νέου τη στάση που επέδειξε η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά πως η παρούσα κατάσταση «απαιτεί ειλικρινή, θαρραλέα και ριζική αντιμετώπιση» και «πραγματική ανάληψη ευθύνης χωρίς υπεκφυγές και αδιέξοδες διακρίσεις μεταξύ “τυπικά επαρκών” και “πολιτικά μη αποδεκτών” ενεργειών».

Προσθέτει δε ότι «αυτό επαναφέρει την άτυχη διάκριση μεταξύ “νόμιμου” και “ηθικού” που δεν πήγε καθόλου καλά»«Υπήρξε μείζον ατόπημα. Βαριά προσβολή του Συντάγματος και αυτή οφείλεται στον συγκεντρωτικό τρόπο οργάνωσης και άσκησης της πρωθυπουργικής εξουσίας. Η εικόνα ενός πρωθυπουργού που ανακαλύπτει εκ των υστέρων κρίσιμες κινήσεις του διοικητή της ΕΥΠ με τις οποίες διαφωνεί ριζικά, δεν είναι καλή και ασφαλής για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE