Ηλιόπουλος | Συγκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών και στην εξεταστική επιδιώκει η Κυβέρνηση

Share on:

Αρχικά είπε ότι στις 29 Ιουλίου η Κομισιόν έστειλε επιστολή στην ελληνική πλευρά με την οποία ρωτούσε για τις παρακολουθήσεις και για το σκάνδαλο Predator και «η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης στις 2 Αυγούστου ήταν “μην ασχολείστε, αυτά είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας”» και μετά από τρεις μέρες παραιτήθηκαν οι κ.κ. Κοντολέων και Δημητριάδης.

Σχολίασε ότι στο διάγγελμα του ο κ. Μητσοτάκης «είπε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη αλλά αυτή εξαντλείται στον ανιψιό του και στο διοικητή της ΕΥΠ» και πως «η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη αλλά αν το ήξερε δεν θα το επέτρεπε». Κατόπιν αυτών τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούσαν από την πρώτη στιγμή να κρύψουν τι έχει συμβεί. Αυτό κάνουν και τώρα με την εξεταστική, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα. Θέλουν να συζητήσουμε τι γίνεται γενικά με την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών από το 2012».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να γίνει γνωστό για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. «Είναι επικίνδυνο να ακούμε από τον κ. Μητσοτάκη ότι ο λόγος ήταν η εθνική ασφάλεια και ότι δεν μπορούν να απαντήσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ζητά να έχει το προνόμιο να μην ελεγχθεί κι αυτό τη στιγμή που έχει πιαστεί όχι με τη γίδα, αλλά με ένα κοπάδι στην πλάτη», είπε. Ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη για τη δική του παρακολούθηση- άλλαξε το νόμο έτσι ώστε η ΕΥΠ να μην έχει την υποχρέωση να ενημερώνει την ΑΔΑΕ», σημειώνοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη, είναι ο πολιτικός εγκέφαλος αυτής της υπόθεσης».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE