Σταθακόπουλος | Προβλέψιμος ο Ερντογάν – Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι

Share on:

Μικρό καλάθι θα πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, πάρα τις όποιες συμφωνίες που υπεγράφησαν σε εμπορικό επίπεδο και πολιτικό επίπεδο. Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε σε συνέντευξη του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο γνωστός νομικός και οθωμανολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος.

Ειδικότερα:

Ο Ερντογάν είναι πλήρως προβλέψιμος

«Απρόβλεπτο σημαίνει κάτι έκτακτο, μη κανονικό, τι έκτακτο έχουμε από τον Τούρκο Πρόεδρο; Μία το πρόσωπο της φιλίας, μια το πρόσωπο του αναθεωρητή, εκβιαστή και πειρατή του Διεθνούς Δικαίου. Η Διπροσωπία Ερντογάν είναι αναμενόμενη. Αυτό είναι η Τουρκία.

Τον εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή να έχει ένα επίπεδο φιλίας. Συζητήσεις πρέπει να γίνονται, διότι ακόμη και οι εμπόλεμοι συζητούν μεταξύ τους. Οι συζητήσεις αυτές δεν λύνουν τα κυριαρχικά θέματα, άρα δεν μιλάμε για κάτι κυριαρχικό. Οι συζητήσεις αυτές ήταν σε χαμηλής πολιτικής δυναμικής»

Η Ελλάδα είναι το διαβατήριο της Τουρκίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση

«Η Τουρκία περιμένει χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για το προσφυγικό και για το προενταξιακό κάποια στιγμή στην Ευρώπη.

Το όφελος για την Ελλάδα σε πρώτη φάση εάν το δούμε είναι ότι θα έχουμε ηρεμία. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αρθεί το casus beli. Έχουμε ηρεμία λεκτικά, επί του πεδίου γίνονται άλλα πράγματα». 

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE