Εξαδάκτυλος | Η μάσκα δεν κατεβαίνει για να προσκυνήσουμε – Συνέντευξη στην Valuenews

Share on:

Η χρήση μάσκας δεν σχετίζεται με την ευλάβειά μας, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, o Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Ο κος Εξαδάκτυλος, επεσήμανε ακόμη ότι ναι μεν ο Κορωνοϊος εξελίσσεται σε ελαφρά νόσος, εντούτοις αυτό δεν αφορά τους άνω των 60 και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα ο κος Εξαδάκτυλος ανέφερε:

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Κανένα από τα παιδιά που έχουν νοσήσει από την ηπατίτιδα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει εμβολιαστεί. Άρα κατηγορηματικά σας λέω ότι η έξαρση των κρουσμάτων ηπατίτιδας δεν σχετίζεται με τον εμβόλιο».

ΣΕ ΕΛΑΦΡΑ ΝΟΣΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κορωνοϊός είναι μια ελαφρά νόσος για όλους, πολύ διαδεδομένη με μόνη εξαίρεση τους ανεμβολίαστους άνω των 60 και τους ιδιαιτέρως ευπαθείς. Για αυτές τις δύο κατηγορίες δεν ισχύει το ελαφρά νόσος. Τα νούμερα δείχνουν βελτίωση των δεικτών συνολικά. Πιθανόν να έχουμε μια επιδείνωση, λόγω των δραστηριοτήτων, των Πασχαλινών. Είμαστε σε μια φάση, που ευτυχώς έχουμε εμβολιαστεί και διαθέτουμε και κάποια φάρμακα επιπλέον από τα εμβόλια».

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

«Σε κλειστούς χώρους που έχουν συνωστισμό και ιδιαίτερα στις εκκλησίες η μάσκα είναι απολύτως χρήσιμη και προστατευτική. Η μάσκα δεν κατεβαίνει για να προσκυνήσουμε τα εικονίσματα, εκείνη την ώρα την χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο. Η Ευλάβεια μας δεν σχετίζεται με την χρήση της μάσκας. Επίσης στους ανοικτούς χώρους με συνωστισμό είναι πάρα πολύ χρήσιμη η μάσκα, είναι ένα εύκολο και αποτελεσματικό μέτρο. Όταν θα βρεθούμε σε ένα τραπέζι που έχει μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, το να κάνουμε ένα σελφ τεστ ή ένα ράπιντ τεστ να ξέρουμε αν τυχόν είμαστε φορείς, θα βοηθήσει και εμάς, θα προστατεύσει και τους άλλους. Όποιος έχει συμπτώματα πρέπει να κάνει τεστ και εφόσον ανήκει σε ευπαθείς ομάδες πρέπει να επικοινωνεί με τον γιατρό του γρήγορα, διότι τα φάρμακα είναι αποτελεσματικά όταν δίνονται στην αρχή. Εάν περάσει ένα χρονικό διάστημα, μετά κανείς δεν έχει τα αποτελέσματα που θα είχε εάν εκινείτο εγκαίρως».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη εδώ :


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE