Σούρας | Βραχιολάκι στους βιαστές ανηλίκων για να γνωρίζουμε τις κινήσεις τους

Share on:

Ναι στον χημικό ευνουχισμό των βιαστών ανηλίκων, αλλά και στην τοποθέτηση βραχιολιού – ραντάρ των βιαστών που έχουν γνωστοποιηθεί στην κοινωνία, λέει με συνέντετυξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο γνωστός Ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Σχολιάζοντας την έξαρση των κρουσμάτων παιδοφιλίας και βιασμού ανηλίκων, ο κος Σούρας υποστήριξε ότι μεταξύ άλλων ότι επιβάλλεται η αυστηροποίηση των Νόμων. Συνέστησε δεν την προσοχή των γονέων και ξεκαθάρισε ότι οι πρώτοι ύποπτοι βιαστές ανηλίκων είναι αυτοί που το επάγγελμά τους σχετίζεται με παιδιά.

Ειδικότερα:

Άνοιξε η συζήτηση για αυστηροποίηση των νόμων περί βιαστών ανηλίκων

«Επιτέλους αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το θέμα. Δεν είναι σεξουαλικές αρρώστιες είναι σεξουαλικές διαταραχές. Η Φαρμακευτική και χημική αντιμετώπιση του θέματος, μπορεί να διακοπεί οποιαδήποτε στιγμή γιατί μιλάμε για φάρμακα. Δεν είναι δηλαδή μια αρρώστια που κάποιος θα πάρει τα φάρμακα του και θα θεραπευτεί. 

Κατά τη γνώμη μου οι νόμοι θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί σε αυτές τις περιπτώσεις, ουτώς ώστε να μην υπάρχει το ηλικιακό όριο π.χ. 15 ετών και μια ημέρα είναι πλημμέλημα, 15 ετών μείων μια ημέρα είναι αδίκημα ποινικό. Δεν πρέπει να παίζουμε με τέτοια νούμερα. Νομίζω ότι η Νομοθέσια πρέπει να παίξει ένα ρόλο σημαντικό.

Εγώ είχα προτείνει και το βραχιολάκι, ώστε τουλάχιστον να μπορεί να παρακολουθείται εάν ο κατηγορούμενος βιαστής ανηλίκων πλησιάζει ανήλικα παιδιά. Πρόκειται για ένα βραχιολάκι που δείχνει ανά πάσα στιγμή την τοποθεσία που βρίσκεται ο κατηγορούμενος βιαστής και μαζί με αυτό έχουμε την εικόνα και με ποιους βρίσκεται, οπότε είναι ένα είδος παρακολούθησης. Χτυπάει αυτό το βραχιολάκι, το ρυθμισμένο όταν πλησιάζεις σε παιδιά κλπ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, όταν ισόβια κάθειρξη εννοούμε 17 χρόνια. Εγώ θέτω ένα ερώτημα : η λέξη ισόβια τι πάει να πει; Δεν σημαίνει για όλη τη ζωή;

Οικογένεια και σχολεία έχουν τον πρώτο λόγο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα

«Είμαστε σε όρια παραπάνω από αυτά που πιστεύαμε. Πίσω από κάθε παιδί ψάξε γονιό ! Άρα λοιπόν οι γονείς είναι οι πρώτοι υπέυθυνοι και έπεται το σχολείο. Πρέπει ειδικοί να μπούνε στα σχολεία για να ενημερώσουν παιδιά και δασκάλους και ίσως λειτουργήσει και η διάσημη σχολή Γονέων, που σημαίνει ότι μια φορά το μήνα ο ειδικός ενημερώνει τους γονείς για όλα τα θέματα ούτως ώστε να αποκτήσουν και αυτή την γνώση που δεν έχει σχέση με το συναίσθημα».

Ποιο είναι το προφίλ των επίδοξων βιαστών ανηλίκων

«Μιλάμε για σεξουαλικά διεστραμμένα άτομα. Η Παιδοφιλία, η παιδεραστία και ο βιασμός ανήκουν στις σεξουαλικές διαστροφές, δεν έχουν καμία σχέση με ψυχική νόσο. Είναι ανώμαλες επιθυμίες που διαμορφώνονται μέσα από την οικογένεια και μέσα από την ζωή την ίδια και δεν τις χάνεις ποτέ. Όπως κάποιος επιθυμεί μια γυναίκα ή έναν άντρα, αυτοί επιθυμούν μικρά παιδιά».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE