Σκυλακάκης | Οι ιδέες για τοπικά νομίσματα και τα περί σχεδίου ΔΗΜΗΤΡΑΣ αποτρέπουν τις επενδύσεις στη χώρα

Share on:

Για φουτουριστικές ιδέες που βλάπτουν την ανάπτυξη της Ελλάδας και καθιστούν αποτρεπτική την προσέλκυση επενδύσεων, κατηγόρησε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο κος Σκυλακάκης χαρακτήρισε ακόμη καταστροφικό υπουργό στη θητεία του τον Γιάνη Βαρουφάκη, επισημαίνοντας ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές είναι αυτή που θα αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας.

Σχολιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το κόστος αυτού, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, το χαρακτήρισε εξωπραγματικό καθώς οι αριθμοί του δημοσιονομικού χώρου δεν δικαιολογούν τα 5,5 δις ή 20 που επικαλείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα:

Εάν κερδίσουμε τις εκλογές οι επενδύσεις θα πολλαπλασιαστούν και οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι πολύ υψηλοί

«Η οικονομία της χώρας, παρά τις τεράστιες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε, θυμίζω την πανδημική, την ενεργειακή -πληθωριστική, οι οποίες ήταν εξωγενείς με πολύ σοβαρό δημοσιονομικό κόστος και στις οποίες η χώρα ήταν εξαιρετικά εγγενώς ευάλωτη λόγω του τουρισμού, του γηρασμένου πληθυσμού που έχουμε και της μεγάλης εξάρτησης από τα καύσιμα, παρ’ όλα αυτά έχουμε πετύχει το ΄22 ένα ΑΕΠ 25 δις εκατ. πάνω από αυτό που παραλάβαμε. Έχουμε μειώσει 15 μονάδες το δημόσιο χρέος από αυτό που παραλάβαμε. Παραδώσαμε ένα ελάχιστο αλλά υπαρκτό πρωτογενές πλεόνασμα πέρυσι και κυρίως έχουμε μια μεγάλη αύξηση των επενδύσεων της τάξης του 45% στις ονομαστικές τιμές και λίγο λιγότερο ποσοστό και σε πραγματικές τιμές και όλα αυτά με θετικές προοπτικές για το μέλλον, διότι εάν κερδίσουμε τις εκλογές θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα. Και οι επενδύσεις θα πολλαπλασιαστούν και θα έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, πολύ υψηλούς τα επόμενα χρόνια».

Τρία νέα μέτρα που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

«Κάθε κόμμα έχει το προεκλογικό του πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάζει πριν από την κάλπη. Αυτά τώρα είναι μικρά μέτρα. Το 98% του προγράμματός μας έχει ήδη παρουσιαστεί και εφαρμόζεται. Επιτρέψτε μας και ένα 2% να το πούμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η ουσία είναι εάν τα μέτρα αυτά προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση. Παράδειγμα το μέτρο για την ασφάλιση των ακινήτων είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί λόγω της κλιματικής αλλαγής και της σεισμογενούς κατάστασης που είχαμε και στην Τουρκία τι  μπορεί να φέρει σε οποιαδήποτε στιγμή. Είναι ανάγκη να έχουμε υψηλότερη ασφάλιση στα ακίνητά μας ως ιδιώτες, διότι το κράτος εάν συμβεί κάτι πολύ βαρύ δεν θα μπορεί από μόνο του να βγάλει πέρα όλες τις αποζημιώσεις, ούτε οι ιδιώτες έχουν τις καταθέσεις για να βγάλουν πέρα μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Επειδή οι φυσικές καταστροφές, λόγω κλιματικής αλλαγής θα είναι πολύ συχνότερες, πρέπει να ενθαρρύνουμε την ασφάλιση που η Ελλάδα έχει τα μικρότερα ποσοστά στην Ευρώπη. Πολύ σημαντικό είναι ότι έχουμε πετύχει και μια μείωση του κινδύνου φτώχειας από το 2019 παρ’ όλες αυτές τις κρίσεις, όπως παρουσιάστηκε από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία»

Εξωπραγματικό το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει είναι της τάξεως των 2,5 δις κατά μέσο όρο ετησίως στην 4ετια. Ο κος Τσίπρας λέει 5,5 δις, η πραγματικότητα είναι ότι είναι γύρω στα 20 αλλά όταν είναι 2,5 δις ο διαθέσιμος χώρος και εσύ λες είτε 5,5 δις είτε 20 κάτι δεν πάει καλά. Το 5,5 είναι εξωπραγματικό και το 20 διαστημικό. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι 9 δις στο σύνολο της τετραετίας. Ανάλογα με την χρονιά αλλάζει λίγο, αλλά είναι γύρω στα 2,5 δις το χρόνο».

Οι φουτουριστικές ιδέες Τσακαλώτου διώχνουν τις επενδύσεις και δεν βοηθούν

«Να σας πω την αλήθεια, όλες αυτές οι σκέψεις είναι εκτός πραγματικότητας. Ο κος Τσακαλώτος δεν είναι Βαρουφάκης. Προσπάθησε να εφαρμόσει μια κακή μεν αλλά εφαρμόσιμη οικονομική πολιτική, στο πλαίσιο αυτής λοιπόν αναζητεί και καινούργιες ιδέες, φουτουριστικές που μοιάζουν λίγο με του κου Βαρουφάκη. Το σίγουρο είναι ότι όλες αυτές οι σκέψεις, μακρά από την κανονική ορθοδοξία της οικονομικής πολιτικής δεν βοηθάνε σε μια χώρα, όπως η δική μας, της οποίας το πρόβλημα δεν είναι το ποιο νόμισμα έχουμε. Έχουμε το ευρώ, ξεκαθάρισε αυτό πάει τελείωσε. Το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι να έχουμε επενδύσεις και οτιδήποτε άλλο από αυτά τα φουτουριστικά διώχνουν τις επενδύσεις και δεν βοηθούν».

Απολύτως καταστροφικός ο Βαρουφάκης

«Ο κος Βαρουφάκης ήταν απολύτως καταστροφικός ως Υπουργός Οικονομικών, διότι δεν είχε απολύτως κανένα σχέδιο πέραν της προβολής του εαυτού του».

Η αυτοδυναμία της Ν.Δ. είναι αναγκαστική επιλογή

«Εμείς επιδιώκουμε την αυτοδυναμία. Πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο λαός θα μιλήσει και γενικώς όταν κάνεις υποθέσεις για το τι θα συμβεί πριν μιλήσει ο λαός δεν είσαι πολύ σώφρων. Εγώ προτιμώ να είμαι συγκρατημένος σε όλα τα πράγματα και στο συγκεκριμένο. Η εκτίμησή μου είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας, ούτε από πλευράς δημοσιονομικής πολιτικής, ούτε από πλευράς προσωπικής επαφής, ούτε και από πλευράς μεταρρυθμίσεων. Με τα περισσότερα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ένα κόμμα με το οποίο είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ δείχνει μια εξαιρετικά εχθρική στάση σε μια συνεργασία με τη Ν.Δ. Οπότε για εμένα η αυτοδυναμία είναι μια αναγκαστική επιλογή».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE