Ραβάνης | Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών και 120 δόσεις για να αντέξει η Ελληνική Βιοτεχνία

Share on:

Το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για το 2023, ώστε να διευκολυνθεί ο επιχειρηματικός κόσμος, αιτήθηκε στον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σε συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης, τόνισε την αναγκαιότητα εφαρμογής των 120 δόσεων, ώστε να διευκολυνθούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους όσοι σήμερα δεν μπορούν.

Η Ελληνική βιοτεχνία, παρ’ όλες τις οικονομικές πιέσεις που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια έχει αντέξει,  είπε μεταξύ άλλων ο κος Ραβάνης. Αναφέρθηκε δεν στην «εισβολή» Κίνας και Τουρκίας στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας και της μεταποίησης, που καθιστά άνισο τον ανταγωνισμό.

Ειδικότερα:

Ο Καταναλωτής θα ρίξει την ποιότητα της διατροφής του λόγω της ακρίβειας

«Αν σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή, τα τρόφιμα τα οποία είναι συσκευασμένα που πωλούνται στην αγορά είναι της περυσινής σοδειάς. Σκεφτείτε λοιπόν ότι αυτά που είναι στην φετινή σοδειά, με αυξημένα λιπάσματα, με αυξημένο το ενεργειακό, με αυξημένο το πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες, το πετρέλαιο της μεταφοράς, το κόστος μεταφοράς, αυτά εδώ θα έρθουν αμέσως στην επόμενη χρονιά. Θα υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις. Όταν λοιπόν, ο καταναλωτής, ο οποίος θα έχει αυτές τις αυξήσεις, ήδη ο πληθωρισμός τρέχει με 9% συν ότι πληθωρισμό θα έχουμε την επόμενη χρονιά συν τις αυξήσεις των τροφίμων που θα έχουμε. Καταλαβαίνεται ότι όλο αυτό θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των τιμών.

Το καλάθι της νοικοκυράς ανήκει στα no name προϊόντα, τα προϊόντα, τα οποία είναι των σούπερ μάρκετ, κυρίως βοηθάει τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να το κάνει ούτε το μικρό μαγαζί της γειτονιάς, ούτε η μικρή επιχείρηση. Άρα το καλάθι της νοικοκυράς ενισχύει τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τις μεγάλες επιχειρήσεις και αν δεχθούμε ότι όντως κάποια προϊόντα είναι σε χαμηλότερες τιμές, πιστεύω ότι θα είναι περίπου κοντά στις τιμές των no name προϊόντων που κυκλοφορούσαν μέχρι σήμερα και επίσης θα είναι ένα θέμα για τους παραγωγούς γιατί ο παραγωγός θα δέχεται μια πίεση του τύπου : εάν θέλεις να σε βάλω στο καλάθι της νοικοκυράς θα μου δώσεις χαμηλότερη τιμή. Άρα δηλαδή να πιέσει τον παραγωγό να του δώσει ακόμη χαμηλότερη τιμή από αυτή που δίνει. Αυτοί που κερδίζουν στην ουσία είναι οι μεσάζοντες».

Αίτημα στον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη για πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για το 2023

«Έχουμε στείλει επιστολή στον κο Χατζηδάκη, ζητάμε το πάγωμα των τιμών. Ο λόγος ξεκινά από την άποψη ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα, το βασικό δεν είναι ότι θέλουμε να υπάρχουν αυξήσεις στον ΕΦΚΑ, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά ανείσπρακτα. Εκεί λοιπόν που πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας είναι οι 120 δόσεις, ώστε να μπορούν αυτοί που δεν πληρώνουν να μπορέσουν να καταφέρουν να πληρώσουν, ώστε να μαζέψουν χρήματα. Θεωρούμε ότι θα ήταν καλύτερο μέτρο το να δοθούν περισσότερες δόσεις για να μπορέσει στη συνέχεια να γίνει η είσπραξη από αυτούς που δεν πληρώνουν».

Τουρκία και Κίνα ανταγωνίζονται την Ελληνική κλωστοϋφαντουργία

«Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας είναι ένας κλάδος πολυπαθής. Τα προϊόντα από την Κίνα κατέκλυσαν την Ελληνική αγορά και όλη την Ευρώπη, τώρα έχουμε και την Τουρκία, όπου και αυτή πάλι ανταγωνίζεται έντονα τα Ελληνικά προϊόντα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η Κλωστοϋφαντουργία πάει μειούμενη, παρά το γεγονός ότι έχουμε σημαντικές αυξήσεις στο βαμβάκι, στην  πρώτη ύλη δηλαδή. Στα με κλωστοϋφαντουργικά πάμε ναι μεν σχετικά καλά γιατί εξάγουμε το βαμβάκι, στο κομμάτι όμως της μεταποίησης εκεί φθίνουμε συνέχεια».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE