Ελευθεριάδου | Ένας στους τρεις πολίτες στην Καβάλα ζει υπό τον κίνδυνο φτώχειας

Share on:

“Τραγική” χαρακτήρισε την κατάσταση με τους κυβερνητικούς βουλευτές τα τελευταία 4 χρόνια στη Καβάλα, η Υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, κάνοντας λόγο περιθωριοποίηση του νομού Καβάλας.

Σε συνέντευξη της στη ValueNews.gr και τη δημοσιογράφο Γεωργία Ζιαγάκη η κα Ελευθεριάδου αναφέρθηκε στα προβλήματα του νομού, χτυπώντας καμπανάκι για τα ορεινά χωριά της περιοχής που ρημάζουν και ερημώνονται.

Τέλος, στους πρώτους της στόχους έθεσε την ορθή λειτουργία των δυο μεγάλων εργοστασίων στη Καβάλα, πετρελαίων και λιπασμάτων, καθώς και τον αγροτικό κόσμο της περιοχής που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Η κα Ελευθεριάδου, έκανε λόγο για απομόνωση της Θάσου εξαιτίας της έλλειψης τακτικών δρομολογίων και επεσήμανε την μη ύπαρξη αντιπλημμυρικών έργων στο νησί.

Ειδικότερα:

Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, η ώρα που θα γραφτεί ιστορία. Την Κυριακή έρχεται η μεγάλη αλλαγή και έχω μεγάλη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα, πιστεύω ότι ο κόσμος θα στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και πως όλα θα πάνε καλά για την Ελλάδα.

Κατά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, είχαμε μια πρωτοφανής προσέλευση του κόσμου, είχαμε περισσότερο κόσμο από ότι το 2015. Δεν ήταν μόνο ο κόσμος αριθμητικά, ήταν και ο παλμός που είχε ο κόσμος. Φαινόταν πως περίμεναν τον Αλέξη Τσίπρα με μεγάλη προσμονή, ήθελε να ακούσει τι έχει να του πει, να τον δει και να τον αγκαλιάσει, να πάρει ελπίδα ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας για τη μεγάλη ανατροπή τη Κυριακή.

Είμαστε πραγματικά ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την συμμετοχή, ακόμη και οι επόμενες ομιλίες μετά τη Καβάλα πιστεύω έδωσαν το σήμα της νίκης.

Σενάρια συγκυβέρνησης

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι εδώ και πολύ καιρό σχετικά με τις πιθανότητες συγκυβέρνησης. Έχουμε καταθέσει ένα συμβόλαιο αλλαγής στον ελληνικό λαό, για να μας κρίνει και να αποφασίσει τι θέλει να ψηφίσει. Ένα συμβόλαιο αλλαγής, το οποίο θα καταθέσουμε και μετά τις εκλογές, όταν θα είμαστε πρώτο κόμμα. Θα καταθέσουμε και σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου που θα μπουν στο κοινοβούλιο για να το συνυπογράψουν και να μπορέσουμε να συγκυβερνήσουμε. Επομένως, το πλαίσιο στο οποίο θα νομοθετήσουμε μελλοντικά, είναι αυτό που καταθέσαμε ήδη.

Θα νομοθετήσουμε δηλαδή αύξηση μισθών και εισοδημάτων, θα νομοθετήσουμε για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, να συγκρατήσουμε τις τιμές και να πετάξουμε την αισχροκέρδεια. Θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε να ρυθμιστούν χρέη ,να προστατευτεί η πρώτη κατοικία, η επαγγελματική στέγη και η αγροτική γη. Να αποδοθεί δικαιοσύνη παντού, να ενισχυθεί η Δημόσια Υγεία και η Δημόσια παιδεία. Να υποστηρίξουμε τη δημοκρατία μας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μεγάλη βλάβη με τις πολιτικές που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ένας στους τρεις πολίτες στη Καβάλα ζει υπό τον κίνδυνο φτώχειας

Ο νομός Καβάλας τη συγκεκριμένη 4ετία έμεινε στο περιθώριο. Ένας στους τρεις πολίτες στη Καβάλα και στην ευρύτερη περιοχή ζει υπό τον κίνδυνο φτώχειας. Συμπολίτες μας έχουν χάσει τα σπίτια τους, η ανεργία έχει αυξηθεί. Τέσσερις στους δέκα αγρότες αναγκάζονται για πρώτη φορά στα χρονικά να ξηλώσουν τα αμπέλια τους. Επίσης στο νομό της Καβάλας έχουμε δυο μεγάλες πληγές. Τα δύο εργοστάσια, των πετρελαίων και των λιπασμάτων. Τα συγκεκριμένα λειτουργούν έχοντας απολύσει τους μόνιμους εργαζόμενους. Λειτουργούν εις βάρος του περιβάλλοντος, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και εις βάρος της ευρύτερης περιοχής. Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά για αυτά τα δυο εργοστάσια, τα οποία θα ερευνηθούν και θα απαντηθούν μετά τις εκλογές.

Όσον αφορά τα μεγάλα έργα που υπόσχοντας οι κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας έχουν μείνει στα λόγια με αποτέλεσμα ο νομός να έχει μείνει πίσω και σε υποδομές, σε θέσεις εργασίας κ.α. Τα ορεινά χωριά της περιοχής μας ρημάζουν και ερημώνονται.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν επενδύσεις που δεν έγιναν, συγκεκριμένα μας είχαν υποσχεθεί πως θα γίνει εργοστάσιο αιθυλικής αλκοόλης, εργοστάσιο έξυπνων γυαλιών, εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών ηλεκτροκίνησης, ένα projekt για την αυτόνομη οδήγηση, εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ακούσαμε τόσο μεγάλα λόγια και το μόνο που είδαμε είναι να απολύονται εργαζόμενοι, να κλείνουν τράπεζες, καταστήματα ΕΛΤΑ και η κυβέρνηση κοκορεύεται γιατί έβαλε ΑΤΜ στα χωριά. Η κατάσταση με τους κυβερνητικούς βουλευτές τα τελευταία 4 χρόνια θα ήταν τραγελαφική αν δεν ήταν τραγική. Υπήρχε τέτοιος ανταγωνισμός μεταξύ τους που τελικά δεν μπορούσαν να φέρουν ούτε το πιο απλό αποτέλεσμα.

Οι πρώτοι στόχοι μου θα είναι να λειτουργήσουν με νομιμότητα, σε όλα τα επίπεδα, τα δύο μεγάλα εργοστάσια της Καβάλας, τα πετρέλαια και τα λιπάσματα. Να ενισχύουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της Ελλάδος όπου έχουν με τις ίδιες ανάγκες, έχοντας υποστεί ίδιες καταστροφές, ακριβώς ίδιες καλλιέργειες. Οι αγρότες πήραν πολλαπλάσιες αποζημιώσεις αλλά είναι επίσης και η προστασία που θα πρέπει να έχουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία είναι όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια. Να ενισχυθούν τα χωριά του Βόρειου Παγγαίου, τα ορεινά μας χωριά. Να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν. Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν αυτά τα χωριά απ’ τα Ζαγοροχώρια και το Πήλιο. Η Θάσος μας, έχουμε ένα πανέμορφο νησί το οποίο δεν έχει δρόμους, δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα, δεν έχει σύνδεση με τη Καβάλα όπως θα έπρεπε να έχει, δεν έχει δρομολόγια. Οι κάτοικοι βρίσκονται απομονωμένοι και φυσικά το Κέντρο Υγείας Θάσου, το οποίο πρέπει να αναβαθμιστεί και με υλικοτεχνική υποδομή και με προσωπικό, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι στη Θάσο να ζουν με ασφάλεια.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE