Γαλατούμος | Ζητάμε πολεμικό πλοίο για την φύλαξη της Σαμοθράκης

Share on:

Την παρουσία ενός πολεμικού πλοίου στη Σαμοθράκη, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων του νησιού και παράλληλα να αποθαρρυνθεί η όποια βλέψη επίθεσης ή επεισοδίου από τους Τούρκους, αιτήθηκε με συνέντευξή του στην Valuenews.gr και την δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος.

Ο κος Γαλατούμος αναφέρθηκε σε μικρής έκτασης επεισόδια, που σημειώνονται κατά καιρούς με ψαράδες και τουρκικά σκάφη στο ακριτικό νησί. Υποστήριξε ότι το νησί φυλάσσεται και εξήρε την παρουσία των πολιτικών προσώπων της χώρας με τελευταία και σημαντική την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ειδικότερα:

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

«Τα μηνύματα δόθηκαν προς κάθε κατεύθυνση. Η Σαμοθράκη φυλάσσεται, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Έχουμε ηθικό ακμαιότατο και νομίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό».

Η παρουσία πολεμικού πλοίου θα ήταν αποτρεπτική για τους Τούρκους

«Ξέρω ότι γίνονται παρεμβάσεις με τους αλιείς με τους ψαράδες μας και επειδή τα σκάφη τα τούρκικα είναι πάρα πολύ μεγάλα συνήθως με τα απόνερα που δημιουργούν με τα μικρά σκάφη τα δικά μας που βγαίνουν κυρίως οι ερασιτέχνες, οι παράκτιοι αλιείς, δημιουργούν προβλήματα.

Από εκεί και πέρα σαφώς και έχουμε ξέρετε ότι στη περιοχή της Λαδόξερας, λόγω του ότι και η περιοχή είναι πλούσια σε ψάρια, νομίζω είναι και γεωστρατηγικής γεωγραφικής σημασίας η συγκεκριμένη περιοχή. Εν μέρει, εγώ ας μου επιτραπεί ο όρος θα πω ότι φυλάμε Θερμοπύλες και είναι τα σύνορα μας εκεί.

Εκεί πρέπει λοιπόν να υποστηριχτούμε και θεωρώ ότι εδώ πρέπει να δώσει η πολιτεία περισσότερο έμφαση, πρέπει το νησί να φρουρείται 12 μήνες τον χρόνο, που φρουρείται. Θεωρώ η έλευση ενός μεγάλου πλοίου στη συγκεκριμένη περιοχή κατά τη διάρκεια όλου του έτους γιατί πολύ παλιά υπήρχε, υπάρχει βέβαια φύλαξη από το λιμενικό έτσι να μην γίνουν παρεξηγήσεις.

Η παρουσία ενός πολεμικού μεγάλου πλοίου συνεχώς στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης Σαμοθράκης και στα 6 μίλια τα οποία είναι από τη Σαμοθράκη η Ζουράφα, η Λαδόξερα, θεωρώ ότι θα είναι ακόμα πιο πολύ αποτρεπτικό για τους Τούρκους.

«Αυτά βέβαια είναι θέματα είναι πιο στρατηγικής και εθνικής σημασίας τα οποία τα χειρίζεται το αρμόδιο υπουργείο, εμείς τη γνώμη μας λέμε, ίσως ξέρουν καλύτερα από εμάς. Μπορεί να το κάνουν με άλλο τρόπο ίσως καλύτερα. Θεωρώ πάντως τη παρουσία ενός σκάφους στο συγκεκριμένο σημείο ότι θα ήταν ακόμα περισσότερο εμβληματική κατά κάποιο τρόπο».

Διεκδικούμε ενίσχυση της φύλαξης

«Γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά και από το λιμενικό σώμα και της Σαμοθράκης του λιμενικού τμήμα που έχουμε και το λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης. Σαφώς και φυλάσσεται, πάντα όμως ξέρετε σε όλα τα πράγματα προσπαθούμε για το καλύτερο, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Νομίζω ότι η ενίσχυση είναι κάτι καλύτερο, το διεκδικούμε. Δεν λέμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προς Θεού έτσι ξανά λέω για δεύτερη φορά μην παρεξηγηθούμε. Αλίμονο, θεωρώ όμως ότι και τα ακούω δηλαδή από διάφορους, είναι και για ψυχολογικούς λόγους είναι άλλο να βλέπεις».

Δεν φοβόμαστε

«Όχι ειλικρινά πιστέψτε με δεν φοβάμαι κάτι τέτοιο . Ούτε θερμό επεισόδιο φοβάμαι ούτε τίποτα, θεωρώ όμως ότι η Σαμοθράκη επειδή είναι το βορειοανατολικότερο νησί του Αιγαίου, στα ακριτικά μας σύνορα, θεωρώ ότι η παρουσία ενός πολεμικού πλοίου θα θωράκιζε περισσότερο και τα θαλάσσια σύνορά μας”.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE