Ο Πούτιν βγάζει τα πυρηνικά στην παρέλαση της 9ης Μαΐου στη Μόσχα

Share on:

Ξεκίνησαν στη Ρωσία οι πρόβες για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου, ημέρα που σηματοδοτεί την 77η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης κατά των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μια ημέρα – ορόσημο, κατά την οποία, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει να έχει πετύχει την νίκη ή έστω, «κάποιου είδους νίκη», κατά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν από την Μόσχα, η πρώτη μεγάλη πρόβα της παρέλασης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπης 28/4 στην Κόκκινη Πλατεία.

Τα πυρηνικά και η πιθανή χρήση τους έχουν πέσει ουκ ολίγες φορές στο τραπέζι από το Κρεμλίνο, ακόμα και από τον ίδιο τον Πούτιν, το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και με την παρουσία τους στην «κεφαλή» της παρέλασης, οι Ρώσοι στέλνουν, προφανώς, άλλο ένα μήνυμα στη Δύση.

Στο μεταξύ, ανάμεσα στα διάφορα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει, θέλουν τον Πούτιν να επιδιώκει να «στήσει» ανάλογη παρέλαση νίκης, την ίδια ημερομηνία και στη Μαριούπολη, η οποία όμως εξακολουθεί να αντιστέκεται.  

Πηγή:skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE