Νετανιάχου | Ο Ισραηλινός στρατός θα ελέγξει τη Γάζα μετά τον πόλεμο

Share on:

Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της Γάζας μετά τον πόλεμο σε σχόλια που ενδέχεται να προκαλέσουν ανησυχία στη διεθνή κοινότητα, λίγες ώρες αφότου είπε στο Fox News ότι το Ισραήλ δεν θέλει να ξανακαταλάβει ή να κυβερνήσει τη Λωρίδα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Νετανιάχου είπε στο ABC News ότι το Ισραήλ θα έχει «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας «για αόριστο χρονικό διάστημα» μετά το τέλος του πολέμου κατά της Χαμάς.

Τα τελευταία σχόλια γίνονται σε μια συνάντηση με τους δημάρχους των παραμεθόριων πόλεων της Γάζας — την πρώτη ομαδική συνάντηση που έχει ο Νετανιάχου μαζί τους μετά τον πόλεμο, κάτι για το οποίο δέχθηκε πυρά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν επέλεξε να συναντηθεί για πρώτη φορά με μια ομάδα εποικισμών δημάρχους.

«Οι δυνάμεις του IDF θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο της Λωρίδας, δεν θα το δώσουμε στις διεθνείς δυνάμεις», λέει ο Νετανιάχου στους δημάρχους του νότου, σύμφωνα με μια ανάγνωση από τον εκπρόσωπό του.

Αμερικανοί αξιωματούχοι διατύπωσαν την ιδέα τις τελευταίες εβδομάδες ότι μια διεθνής δύναμη, πιθανώς με στρατεύματα από γειτονικούς Άραβες συμμάχους, θα διαχειριζόταν την ασφάλεια στη Λωρίδα της Γάζας για μια ενδιάμεση περίοδο μέχρι να μπορέσει να επιστραφεί σε μια λειτουργική παλαιστινιακή κυβέρνηση, κάτι που ελπίζει η Ουάσιγκτον. η Παλαιστινιακή Αρχή.

Ωστόσο, στα σχόλιά του προς τους δημάρχους του νότου, ο Νετανιάχου φαίνεται να απορρίπτει την ιδέα κατηγορηματικά.

Οι δήμαρχοι είπαν στον Νετανιάχου ότι θέλουν μια διαφορετική πραγματικότητα ασφάλειας μετά το τέλος του πολέμου και τον προέτρεψαν να μην συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός έως ότου σκοτωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης στη Γάζα, αναφέρει η δήλωση του εκπροσώπου του πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε επίσης στους δημάρχους ότι η κυβέρνηση θα παράσχει στις συνοριακές πόλεις της Γάζας οικονομική βοήθεια για να αποζημιώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου.

timesofisrael


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE