Νεκρά τρία μέλη της Χαμάς σε Παλαιστινιακό καταυλισμό

Share on:

Τρεις άνδρες της Χαμάς σκοτώθηκαν χθες Κυριακή από πυρά, κατά τη διάρκεια κηδείας μέλους του ισλαμιστικού κινήματος σε καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων στον νότιο Λίβανο.Την είδηση αποκάλυψε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της παλαιστινιακής παράταξης, κατηγορώντας για την ενέργεια την αντίπαλη Φάταχ.Οι σχέσεις της Χαμάς και της Φάταχ, του κινήματος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, με έδρα τη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, είναι εξαιρετικά τεταμένες από το 2007, όταν οι ισλαμιστές κατέλαβαν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας έπειτα από αιματηρές συγκρούσεις.

«Μέλη της Φάταχ πυροβόλησαν εναντίον της νεκρικής οχηματοπομπής» παλαιστίνιου πρόσφυγα που σκοτώθηκε εξαιτίας έκρηξης την Παρασκευή στον ίδιο καταυλισμό προσφύγων, τον Μπουρτζ αλ Σεμάλι, είπε ο Ραάφατ αλ Μούρα, ο αξιωματούχος της Χαμάς, κάνοντας επίσης λόγο για έξι τραυματίες.

Ο Ταλάλ αλ Άμπεντ Κάσεμ, αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας του καταυλισμού, που πρόσκεινται στη Φάταχ, είπε από την πλευρά του πως ο άνδρας που άνοιξε πυρ «δεν ήταν μέλος του κινήματος Φάταχ ούτε των δυνάμεων ασφαλείας», δηλώνοντας διατεθειμένος να δεχθεί να διενεργηθεί «έρευνα», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, το ANI.Ο στρατός του Λιβάνου ανέφερε χθες βράδυ πως οι δυνάμεις ασφαλείας του παλαιστινιακού καταυλισμού προσφύγων αλ Μπας τού παρέδωσαν τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στον Μπουρτζ αλ Σεμάλι και ότι έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα, διευκρινίζοντας πως ο ύποπτος είναι Παλαιστίνιος. Οι καταυλισμοί αλ Μπας και Μπουρτζ αλ Σεμάλι βρίσκονται και οι δύο στην περιοχή της Τύρου.

Χαμάς | Ευθύνες στις δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστίνης

Από την πλευρά της η Χαμάς δημοσιοποίησε ανακοίνωση χθες βράδυ προσάπτοντας την «άμεση ευθύνη» για «τη δολοφονία» των μελών της στις δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, καλώντας τις, όπως και τη Φάταχ, να αναλάβουν «την πλήρη ευθύνη αυτού του εγκλήματος».Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τηλεφωνικά από τη Βηρυτό ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στον Λίβανο, ο Άσραφ Νταμπούρ, απέρριψε τις κατηγορίες της Χαμάς. «Πρόκειται για ενέργεια αυτή που καταδικάζουμε (…). Επικοινωνήσαμε με ηγέτες της Χαμάς και απαιτήσαμε να αναμείνουν τα αποτελέσματα της έρευνας» που θα διενεργηθεί από «επιτροπή» υπό συγκρότηση, είπε.Ήδη πριν από τους πυροβολισμούς είχαν αναπτυχθεί οπλισμένα στοιχεία τόσο της Φάταχ όσο και της Χαμάς, των δύο μεγαλύτερων παλαιστινιακών παρατάξεων, στον τομέα όπου επρόκειτο να γίνει η κηδεία χθες Κυριακή, ανέφερε κάτοικος του καταυλισμού. Πενθούντες φώναζαν στους δρόμους συνθήματα υπέρ της Χαμάς.

Πηγή:iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE