«Κόλαση» ζέστης στο Ιράκ | Τους 50 βαθμούς Κελσίου άγγιξε η θερμοκρασία

Share on:

Θέλει «αέρα», αλλά δεν καταφέρνει και πολλά με τη βεντάλια. Κάτω από τη στέγη του σπιτιού της που είναι φτιαγμένη από λαμαρίνες η 74χρονη Ουμ Μοχάμεντ ασφυκτιά. Η θερμοκρασία στη Βασόρα στο νότιο Ιράκ είναι 45 βαθμοί Κελσίου, και το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε. «Για το Θεό, έχουμε κουραστεί», ψιθυρίζει.

Ένας ασυνήθιστος καύσωνας πλήττει αυτό τον Ιούνιο το Ιράκ, με τη θερμοκρασία να είναι πάνω από το κανονικό. Στη Βαγδάτη το θερμόμετρο έδειχνε 50 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Η ζέστη μας σκοτώνει»

Αν και το Ιράκ είναι μία χώρα πλούσια σε υδρογονάνθρακες, είναι αντιμέτωπη με ελλείψεις στην ενέργεια. Γι’ αυτό χρειάστηκε να στραφεί στο Ιράν, το οποίο του προσφέρει το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που χρειάζεται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Όμως η Βαγδάτη όφειλε 1,6 δισεκ. δολάρια στην Τεχεράνη, η οποία της διέκοψε την παροχή αερίου για μερικές εβδομάδες την άνοιξη. Το Ιράκ τελικά ρύθμισε την οφειλή του στα μέσα Ιουνίου.

Ωστόσο οι πολυάριθμες, καθημερινές διακοπές ρεύματος δεν σταμάτησαν.

Παράλληλα το επίπεδο των ποταμών συνεχώς μειώνεται λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων και των φραγμάτων που έχουν δημιουργήσει το Ιράν και η Τουρκία.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE