Κασσελάκης από Άρτα | Η παραίτηση της κοινωνίας πρέπει να γίνει διεκδίκηση

Share on:

Παραγωγικούς φορείς του νομού συνάντησε το πρωί της Τετάρτης του Πάσχα στην Άρτα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην αρχή της τοποθέτησής του έπλεξε το εγκώμιο της Όλγας Γεροβασίλη, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για γυάλινο πύργο που δεν τολμά να ακούει τους πολίτες.

Προκάλεσε, σε αυτό το πλαίσιο, τον πρωθυπουργό και τους πολίτες να συνομιλήσουν με τους πολίτες αδιαμεσολάβητα κι όχι φιλτραρισμένα.

Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για ένα νέο μοντέλο αδιαμεσολάβητης πολιτικής που λανσάρει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ως προς το φορολογικό, τόνισε πως δεν είναι δίκαιο τα μερίσματα να φορολογούνται λιγότερο από τους ετήσιους μισθούς 26.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανάλαβε τις προτάσεις του κόμματός του, ανάμεσα στις οποίες και η κατάργηση της προκαταβολής φόρου και η μείωση της φορολογίας για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 200.000 ευρώ, για τις οποίες υποστήριξε πως θα φέρουν και 100.000.000 ευρώ στα δημόσια ταμεία.

«Έχουμε γίνει κοινωνία της ατομικής ευθύνης κι όχι της συλλογικότητας. Να ξεφύγουμε από το μοντέλο ενός πρωθυπουργού που μοιράζει επιδόματα. Αυτό θα το αλλάξουμε. Η μόνη δύναμη που έχουμε είναι οι πολίτες. Η παραίτηση της κοινωνίας πρέπει να γίνει διεκδίκηση».

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως είμαστε πολύ χαμηλά στην Ευρώπη και στις άμεσες ξένες επενδύσεις, ενώ οι πολίτες πληρώνουν φόρους Σουηδίας με μισθούς Βουλγαρίας.

Σε σχέση με τα αγροτικά ζητήματα, επισήμανε πως υπάρχουν ολιγοπώλια, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, έναν “Τειρεσία” για όσους αισχροκερδούν, επτά σεντς στην κιλοβατώρα στο αγροτικό πετρέλαιο, ανασχεδιασμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και συγκρότηση Αγροτικής Τράπεζας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε πολίτες και καταστηματάρχες στη Φιλιππιάδα, ενώ συνομιλώντας με πολίτες στην Άρτα τους είπε, μεταξύ άλλων κι απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως δεν χρειάζεται το κόμμα του κανάλια αφού έχει την αλήθεια με το μέρος του.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης με ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάλεσε τους πολίτες να μπαίνουν στο https://isyriza.gr/opinion_form και να ενημερώνουν το ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, μια νέα σχέση πολίτη- πολιτικής ξεκινά.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης θα περιοδεύσει στην αγορά της Άρτας, ενώ το απόγευμα θα βρεθεί στα Γιάννενα.

Με πληροφορίες της cnn


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE